« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
IZLOŽBE

Otvorenje izložbe: KRIPTOID - IZ ODVODA

Kriptoid se crtanjem bavi od djetinjstva. Oko 2017. počeo je ilustrirati plakate i ostale vizualne materijale za koncerte u Močvari, Attacku i Klub Prostor u Čakovcu

Kriptoid iz odvoda
Kriptoid iz odvoda (Arhiva)
Više o

izložba

,

Kriptoid iz odvoda

,

AKC Attack

Autonomni kulturni centar Attack kroz program Galerija Siva poziva Vas na otvorenje izložbe Odvod autora Kriptoid u četvrtak 28.10.2020. od 19.00 sati. Izložbu možete pogledati svaki dan osim nedjelje, do 04.studenog od 17-20.00 sati.

Kriptoid se crtanjem bavi od djetinjstva. Oko 2017. počeo je ilustrirati plakate i ostale vizualne materijale za koncerte u Močvari, Attacku i Klub Prostor u Čakovcu. Iako tu i tamo radi izlete u neke druge tehnike, u pravilu se drži flomastera ili pera/tuša i Photoshopa. 2018. slikao je mural Ego Paradox u Krapini. Ovo mu je druga izložba u Medici, krajem 2018. imao je zajedničku izložbu s Rašpom u klubu Mikro.

Sirov i nerafiniran stil odaje činjenicu da mu umjetnost nije struka, nego se ilustracijom bavi iz hobija. Vizualno napadni i bizarni prikazi, koji izgledaju kao da su ispali iz nekog lošeg (s)tripa, s određenom dozom grotesknog, morbidnog i agresivnog humora personificiraju bestijarij pojava modernog života u distopijskoj stvarnosti. Mutanti iz kanalizacije, post-apokaliptični i pred-apokaliptični štakori, mitološka bića i druge liminalne i potisnute pojave iskaču iz podsvjesnog u svakodnevno, gdje se miješaju s elementima body horrora, filmova b produkcije, znanstvene fantastike, trash estetike i oštrim zvucima punka.

************************************************
!!!VAŽNO!!!
Sukladno odlukama Stožera, pridržavamo se propisanih mjera, stoga je ulaz u galeriju ograničen na 10 ljudi uz obavezno nošenje maski. Druženje i otvorenje održati će se stoga u dvorištu ispred galerije Siva i kluba Attack, uz pridržavanje distance, mjerenje temperature i uzimanje podataka od posjetitelja/ca. Ukoliko imate neke od simptoma, zamolili bismo vas da ne dolazite na samo događanje, a ukoliko se ne pridržavate propisane distance, inzistirati ćemo na nošenju maski.

**************************************************************************
Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture Republike i Grada Zagreba - Gradskog ureda za kulturu

27.10.2020. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh