« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
IZLOŽBE

Izložba crteža Krešimire Gojanović

Željela sam predstaviti jedno alegorijsko putovanje, unutar kojega sublimiram osobno kreativno iskustvo, re-interpretirajući stare europske mitove u susretu sa suvremenom urbanom poetikom...

Krešimira Gojanović
Krešimira Gojanović (Arhiva)
Više o

izložba

,

Trnsko

,

Krešimira Gojanović

U subotu, 31. listopada 2020., u Galeriji InArt (MO Trnsko, Trnsko 34 a, Zagreb), uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera, otvara se izložba crteža Krešimire Gojanović iz ciklusa ''Saturnova djeca'' i ''Anima mundi''.

'U ciklusima crteža ''Saturnova djeca'' i ''Anima mundi'' koji su se razvijali tijekom nekoliko zadnjih godina, u formi 'crtačkih dnevnika' željela sam predstaviti jedno alegorijsko putovanje, unutar kojega sublimiram osobno kreativno iskustvo, re-interpretirajući stare europske mitove u susretu sa suvremenom urbanom poetikom i simbolikom umjetničkog življenja u našem malom tranzicijskom društvu. Tu se radi i o izvjesnom ''hodočašću'', kroz koje se istražuju psihički sadržaji koji utječu na naš doživljaj identiteta (u ovom slučaju identiteta umjetnika/ice), kao i njihova fluidnost i pretapanje u različitim vremenima i prostorima. Umjetnik kao ''moderni šaman'' u tim procesima kreativne potrage kroz sintezu mitskih dimenzija prošlosti, ali i osobnih iskustava, kroz različite posmatračke perspektive i transcendiranje svakodnevice traži skrivene znakove, jednu univerzalnu esenciju života, kako bi je protumačio jednako sebi kao i drugima, ispričao priču o sebi i svojim suvremenicima, osvjetljavajući tajne svojom sposobnošću zamišljanja i pripovijedanja.' (...)
-  Krešimira Gojanović

Izložba će se moći pogledati do 17. studenog 2020. I

Izložbu u galeriji InArt prati virtualna izložba

26.10.2020. 12:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh