« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Galinec pretučen zbog sudskih sporova Industrogradnje?

Nadzorni odbor očekuje žurnu reakciju institucija

Josip Galinec na press konferenciji o dugu Industrogradnje tvrtki Hospimedica
Josip Galinec na press konferenciji o dugu Industrogradnje tvrtki Hospimedica (Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

Industrogradnja

,

premlaćivanje

,

Josip Galinec

Nadzorni odbor Industrogradnja, čiji je predsjednik Uprave Josip Galinec jučer brutalno premlaćen u Zagrebu, priopćio je danas da se do sada osobe s kojima Industrogradnja vodi značajnije sporove nisu libile krivotvorenja dokumenata, podmićivanja, prijetnji i drugih kaznenih djela.

U Industrogradnji tvrde da je o svim tim okolnostima redovito izvještavala MUP, Državno odvjetništvo i USKOK te da njezino poslovanje od sredine 2006., otkad je predsjednik Uprave Galinec, karakterizira nulta tolerancija prema korupciji.

Smatraju da je nepostupanje relevantnih institucija u tim slučajevima, čak i ako naručitelj napada na Galinca nije vezan uz neke od nevedenih osoba, stvorilo okruženje u kojem je naručitelj mogao očekivati da će njegovo djelo proći nekažnjeno.

DUGOVANJA I PROBLEMI "TREĆIH STRANA"Zbog duga Industrogradnje od 14 milijuna kuna tvrtki Hospimedica, ta je tvrtka upisala "teret" na Industrogradnjine stanove u Aveniji Dubrava 116 i 118 na kojima će biti izvršena ovrha. Industrogradnja je stanove prodala trećim osobama koji su ih uredno platili, a sada bi stanovi trebali biti prodani na dražbi.

NO Industrogradnje očekuje žurnu reakciju svih relevantnih nadležnih institucija, pronalaženje krivca i njegovo kažnjavanje te žurno rješavanje njihovih prijava.

Galinec se, kažu, oporavlja u bolnici i obratit će se medijima jedan od narednih dana.

Tvrtka tvrdi da je od 2006. okončano gotovo tri četvrtine zatečenih sudskih sporova te da Industrogradnja ima još samo nekoliko materijalno značajnih sporova.

Tvrtka također tvrdi da je ove godine dokapitalizirana s gotovo 330 milijuna kuna kapitala, da su radnicima isplaćene zaostale plaće i druga potraživanja te da su u najvećem dijelu podmirena potraživanja dobavljačima i kooperantima i vraćeni svi dospjeli dugovi bankama.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić potvrdio je danas da se istražuje poslovanje te tvrtke, no nije želio govoriti tko je što prijavljivao ni je li napadnuti 36-godišnji Galinec prijavljivao moguće prijetnje. (HINA/METRO PORTAL)

18.09.2008. 21:49:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh