« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
OČAJNIČKA BORBA

Gadafiju odane snage još uvijek brane njegovu rezidenciju

Gadafijeve snage kontroliraju još 15 do 20 posto Tripolija, javlja Al Jazeera, a iz njegove rezidencije izlaze tenkovi koji pucaju po glavnom gradu

Fotografija vijesti
Više o

Libija

,

Moamer Gadafi

,

rat u Libiji

,

napad na Tripoli

Iz kompleksa u kojem se nalazi glavni Gadafijev stožer izlaze tenkovi i otvaraju vatru na dijelove prijestolnice, a sukobi se nastavljaju oko dijela Tripolija koji još uvijek nije pod kontrolom pobunjenika, prenosi Hina.

Gadafijeve snage kontroliraju još 15 do 20 posto Tripolija, javlja Al Jazeera.

Sukobi su u ponedjeljak nastavljeni i u južnom dijelu glavnog grada. Od ranog jutra odzvanjala je buka lakog i teškog naoružanja iz pravca juga grada.

Čula se i pucnjava iz kalašnjikova sasvim blizu hotela Rixos gdje su smješteni strani novinari.

U kratkom telefonskom razgovoru s postajom Al Jazeera u ponedjeljak ujutro jedan od sinova Moamera Gadafija, Mohamed, kazao je da se s obitelji nalazi u kućnom pritvoru u vlastitom domu, kojeg opkoljavaju pobunjeničke snage. Postaja nije navela u kojoj četvrti stanuje.

Razgovor je prekinut zvucima pucnjave, intenzivne i neposredne. Nešto kasnije je postaja javila da je Mohamed s obitelji dobro i neozlijeđeno.

Mohamed Gadafi, jedini sin kojeg je Gadafi imao sa svojom prvom suprugom, predsjednik je Libijskog olimpijskog odbora a zadužen je i za sektore pošte i telekomunikacija.

22.08.2011. 09:46:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh