« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
GOTOVO JE?

Moamer Gadafi je uhićen pa ubijen

Borci NTC-a uhitili su ranjenog Gadafija i zatim ga ustrijelili kao bijesnog psa mecima u glavu

Fotografija vijesti
Više o

Libija

,

Moamer Gadafi

,

uhićenje Gadafija

,

Sirt

,

ubijen Gadafi

Čelnik Nacionalnog prijelaznog vijeća Abdel Majid objavio da je bivši libijski čelnik Moamer Gadafi preminuo od zadobivenih rana. Navodno je osim u obje noge upucan i u glavu.

Gadafi je ranjen u NATO-vom bombardiranju konvoj izvan Sirta, a metak u glavu je dobio prilikom izmjene vatre s borcima NTC-a, javlja Guardian.

 "Uhvaćen je i ranjen u obje noge. Sada se nalazi u vozilu hitne pomoći" kazao je ranije Reutersu Majid, javlja Večernji list

No, na internetskim stranicama televizijske kuće Al-Libiya, sklone Gadafiju, stoji demantiji da je libijski diktator uhvaćen ili ubijen.

Osvajanje Sirta, rodni grad Moamera Gadafija, potvrdio je pukovnik Junus al Abdali, vođa operacija u istočnome dijelu grada.

"Sirt je oslobođen. Ondje više nema Gadafijevih snaga. Sad lovimo njegove borce koji pokušavaju pobjeći", rekao je pukovnik Junus al Abdali.

Drugi zapovjednik potvrdio je da je grad u rukama NTC-a, a njegovi borci autima trube po gradu i čestitaju jedan drugome. U središtu grada već se i zavijorila nova libijska zastava. No mnogi su vojnici još nervozni, a novinari ne smiju na položaje na kojima su bile Gadafijeve snage jer još traju operacije čišćenja. Skupina od četrdesetak vozila s Gadafijevim snagama pobjegla je iz grada i krenula na zapad, objavile su snage NTC-a.

Al jazeera objavila je snimke mrtvog Gadafija. 

20.10.2011. 14:32:07
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    EMS
    20.10.2011. 15:56
    GOTOVO JE ???? - Sta je gotovo gospodo ?

    Gotovo je, da, Amerika i UN ne mora da vrati gadafiju 200 milijardi $ duga za naftu, da gotovo je, nece vise Gadafi da prijeti da ce "zvrnuti pipu" i naftu prodati drugome, da gotovo je, nema vise besplatnog skolovanja, zdravstva, struje, vode, stanova itd. itd. u Libiji. Da gotovo je. Gotovo je, jer americka "DEMOKRATIJA" je zakucala na Libijska vrata, kao prije toga na iracka, afganistanska, sirijska i mnoga druga. U tim zemljama uveliko cvjeta prosperitet i napredak, a demokratija na svakom cosku.

    Dragi libijci, nek vam je bog na pomoci.
  2. avatar
    zinka
    20.10.2011. 19:00
    a ko kaze das je sve bilo tako kao sto kazete besplatno to niko nezna ko nezivi u libiji jer niko nije smio da prica nista biti nam nece gore sigurno da se nikad ne vrati pseto

  3. avatar
    Sportska
    21.10.2011. 01:15
    ajde zinka ne prdi
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh