« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
RELIGIJSKA PODUKA

Gadafi mlade Talijanke pozvao da se obrate na islam

Isus je bio poslan Židovim, a ne vama, dok je Muhamed poslan svim ljudima, poručio je pukovnik u novom šok tretmanu javnosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Moamer Gadafi

,

Islam

,

Židovi

,

Isus

Libijski vođa Moamar Gadafi ponovno je šokirao javnost. U nedjelju navečer je na gala-večeri u Rimu preporučio stotinjak mladih Talijanki da se obrate na islam, rekavši da "Isus nije razapet na križu", prenose talijanski dnevni listovi u ponedjeljak.

U luksuznom hotelu su okupljene mlade žene, koje je izabrala agencija Hostessweb za honorar između 50 i 60 eura, a trebale su biti visoke najmanje 1,70 metara, ugodne vanjštine i dobro odjevene, a dekoltei i mini-suknje bili su zabranjeni.

One nisu znale koga će susresti tijekom večeri. Gadafi se pojavio nakon jednosatna zakašnjenja i održao im predavanje iz povijesti odnosa između islama i Zapada.

Prije nego im je darovao po primjerak Kurana, pozvao ih je da se obrate na islam i objasnio im da je "Isus bio poslan za Židove, a ne za vas, dok je Muhamed poslan svim ljudima", prenosi La Stampa.

"Vi vjerujete da je Isus razapet na križu, ali to nije točno. Bog ga je odveo u nebo. Na križ su razapeli nekoga tko mu je bio sličan. Židovi su pokušali ubiti Isusa jer je želio Mojsijevu religiju dovesti na pravi put", prepričala je njegove riječi novinarka Anse koja je nazočila Gadafijevu govoru. (hina/metro-portal)

16.11.2009. 17:38:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh