« Seks
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
TO NIJE LJUBAV

Frendovi s povlasticama - da ili ne?

Svatko bi trebao za sebe odlučiti je li spreman staviti pijateljstvo na kocku radi seksa

Frendovi s povlasticama
Frendovi s povlasticama (Corbis)
Više o

seks

,

seksualne sklonosti

,

seksualni život

,

frend za seks

,

neobavezni seks

,

prijateljstvo i seks

U zapadnoj civilizaciji (štogod ona obuhvaćala) popularno je ganjati karijeru, biti samostalan i bez suvišnih obaveza, voditi brz život, uzbudljiv, a ni malo više novca ne bi bilo na odmet.

Činjenica je da se u žurbi malo što radi temeljito, a to posebno vrijedi u kontekstu međuljudskih odnosa.

No, zanimljivo je da upravo u toj sferi zapadnjaci nikuda ne žure. Ne, ne, ljubavne veze često su ili iznimno duge i ne završe brakom ili pak imaju oblik jednonoćne avanture.

Pa i tu smo pronašli neku "zlatnu sredinu" - frenda za seks. Eh tako je, ne želimo dodatne obaveze, posao je na prvom mjestu, ne razgovara nam se previše, a seks voli svatko.

Imati frenda ili frendicu za redoviti rekreacijski seks, i to onoga koji jednako gleda na takav životni stil, sigurno je mnogima vrlo privlačno. Ipak, radi se o osobnoj odluci i svatko za sebe zna je li to ono što mu odgovara.

Biti s nekim s kim inače ne zamišljate dugovječan zajednički život i imati odnos temeljen na povremenom ili pak redovitom seksu može biti uzbudljivo.

Često između takvih partnera postoji nevjerojatna kemija, iako osim toga često nemaju ništa zajedničko.

U takvim situacijama pojedinci se osjećaju slobodnijima i opuštenijima, pogotovo jer mogu pokazati svoju "zločestu" stranu.

Ipak, važno je da oba partnera imaju jasno stajalište o svom odnosu i da razgovaraju o svojim očekivanjima da ne bi došlo do nesporazuma koji itekako mogu zakomplicirati život.

Nakon što strasti splasnu, postoje samo dva ishoda; ili ćete se vratiti isključivo prijateljstvu (što je uglavnom manje vjerojatno) ili ćete se potpuno udaljiti. Naravno, postoje izuzeci koji na kraju završe zajedno do kraja života.

Ako se radi o dvoje ljudi koji se međusobno poštuju i cijene, onda "veza" može uspjeti. No, često je slučaj da je jedan partner potajno zaljubljen u drugog ili se zaljubi tijekom "druženja".

U slučaju da imate namjeru spavati i s drugim ljudima, onda bi u najmanju ruku bilo pošteno da se o tome izjasnite na početku jer inače može doći do ljubomore, povrede osjećaja ili pak izlaganja nečijeg zdravlja seksualno prenosivim bolestima.

Realnost je da su frendovi uz povlastice često sebični ili nezreli da bi se posvetili ozbiljnoj vezi. Učini li vam se da ta veza postaje jednostrana, možda je vrijeme da iziđete iz nje, bez obzira koliko seks bio dobar.

Gotovo je nemoguće da iz nečeg takvog nastane sasvim normalna veza. No, ponavljamo, izuzeci su uvijek mogući, što će vam posvjedočiti i neki vaši prijatelji ili ste pak vi sami jedni od rijetkih kojima to uspije.

No, ono što se obično dogodi je slijedeće: seks postane dosadan i zamoran, pogotovo kad je bez osjećaja te partneri eventualno shvate da nemaju o čemu razgovarati.

Temeljni i jedini zakon ovakvog odnosa je da ako se držite pravila iskrenosti, nitko neće ostati slomljenog srca.

24.10.2014. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh