« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
MVPEI

Frattini odgovorio Jandrokoviću: Traži se rješenje za ometanje TV signala

Zbog ometanja signala od strane Italije, veliki broj građana Istre ne može pratiti hrvatske televizijske postaje

Franco Frattini
Franco Frattini (Getty Images)
Više o

Gordan Jandroković

,

Franco Frattini

,

tv signal ometanje

Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je od talijanskoga ministra vanjskih poslova Franca Frattinija odgovor na pismo o problemu ometanja prijema hrvatskih televizijskih programa u Hrvatskoj, priopćeno je u srijedu iz MVPEI-ja, prenosi Hina.

Jandroković je Frattiniju pisao 8. veljače, a talijanski ministar u odgovoru ističe kako je "upoznat s tijekom koordinacijskih sastanaka oko upotrebe radio-televizijskih frekvencija između nadležnih tijela Hrvatske i Italije te niza tehničkih aktivnosti s ciljem skorog iznalaženja rješenja postojećih problema".

Navodi kako je dobio potvrdu od nadležnog ministra gospodarskog razvitka Paola Romanija da će se pitanju koordinacije posvetiti "prioritetno i uz posebnu pozornost", kaže se u MVPEI-jevu priopćenju. U sklopu nadolazećeg posjeta ministra Romanija Zagrebu razgovarat će se i o pronalasku odgovarajućih rješenja za izbjegavanje smetnji izazvanih digitalizacijom televizijskih signala priobalnih regija.

Na kraju pisma ministru Jandrokoviću Frattini izražava uvjerenje kako će u kratkom roku biti moguće pronaći obostrano prihvatljivo rješenje. Zbog ometanja signala, veliki broj građana Istre ne može pratiti hrvatske televizijske postaje.

23.02.2011. 18:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh