Metro-portal.hr

objavljeno 23.02.2011. 18:02:00
MVPEI

Frattini odgovorio Jandrokoviću: Traži se rješenje za ometanje TV signala

Zbog ometanja signala od strane Italije, veliki broj građana Istre ne može pratiti hrvatske televizijske postaje

Franco Frattini
Franco Frattini (Getty Images)

Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je od talijanskoga ministra vanjskih poslova Franca Frattinija odgovor na pismo o problemu ometanja prijema hrvatskih televizijskih programa u Hrvatskoj, priopćeno je u srijedu iz MVPEI-ja, prenosi Hina.

Jandroković je Frattiniju pisao 8. veljače, a talijanski ministar u odgovoru ističe kako je "upoznat s tijekom koordinacijskih sastanaka oko upotrebe radio-televizijskih frekvencija između nadležnih tijela Hrvatske i Italije te niza tehničkih aktivnosti s ciljem skorog iznalaženja rješenja postojećih problema".

Navodi kako je dobio potvrdu od nadležnog ministra gospodarskog razvitka Paola Romanija da će se pitanju koordinacije posvetiti "prioritetno i uz posebnu pozornost", kaže se u MVPEI-jevu priopćenju. U sklopu nadolazećeg posjeta ministra Romanija Zagrebu razgovarat će se i o pronalasku odgovarajućih rješenja za izbjegavanje smetnji izazvanih digitalizacijom televizijskih signala priobalnih regija.

Na kraju pisma ministru Jandrokoviću Frattini izražava uvjerenje kako će u kratkom roku biti moguće pronaći obostrano prihvatljivo rješenje. Zbog ometanja signala, veliki broj građana Istre ne može pratiti hrvatske televizijske postaje.

23.02.2011. 18:02:00
http://metro-portal.hr/frattini-odgovorio-jandorkovicu-trazi-se-rjesenje-za-ometanje-tv-signala/55723/