« Nogomet
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
EURO 2016

Francuzi na otvaranju jedva savladali Rumunjsku

Utakmica nogometaša Francuske i Rumunjske, kojom je u petak otvoreno 15. Europsko prvenstvo, završila je pobjedom domaćina 2-1

Payet je najzaslužniji za pobjedu
Payet je najzaslužniji za pobjedu (Screenshot YouTube)
Više o

EURO 2016.

,

Francuska Rumunjska

Zahvaljujući sjajnom pogotku Dimitrija Payeta domaćin 15. Europskog nogometnog prvenstva uspio je s 2-1 (0-0) svladati čvrstu rumunjsku reprezentaciju na otvaranju EURA pred 80.000 gledatelja na Stade de Franceu.

Francuzi su bili bolja reprezentacija, ali Rumunjska se pokazala vrlo opasnom momčadi koja će u skupini sa Švicarskom i Albanijom zasigurno biti konkurentni u borbi za osminu finala.

Osim što je u 89. minuti postigao prekrasan pobjednički pogodak, kada je njegov udarac lijevom nogom s 18 metara u gornji desni kut vrata nemoćnog Tatarusanua, Dimitri Payet bio je motor koji je vukao Francusku, baš kao što je to činio tijekom engelskog prvenstva u dresu West Hama pod vodstvom Slavena Bilića. Bio je uvjerljivo najbolji igrač utakmice i stalna opasnost za rumunjske braniče.

Payet je bio asistent kod vodećeg pogotka Francuza u 57. minuti, kad je na njegov ubačaj s desne strane Olivier Giroud nadvisio rumunjskog vratara i glavom sproveo loptu u mrežu. Samo minutu prije Payet je sjajno ubacio loptu za Pogbu koji je potegnuo sjajan volej, ali je Tatarusanu odlično zaustavio njegov udarac.

Mogao je Payet u još nekoliko navrata u prvom poluvremenu biti slavljen kao asistent, ali su udarci Girouda i Antoinea Griezmanna završavali pokraj ili preko vrata.

Rumunji su se uglavnom orijenitirali na obranu svog gola, prepustili posjed Francuzima i prijetili iz prekida i kontranapada. Već u 4. minuti Gabriel Stancu je mogao postići pogodak, ali je iz neposredne blizine pogodio francuskog kapetana Huga Llorisa koji je sjajno obranio. Stancu je zaprijetio i u trećoj minuti drugog poluvremena, ali je njegov volej završio pokraj gola.

No, za te se promašaje Stancu iskupio u 65. minuti, kad je realizirao kazneni udarac. Stancua je srušio Patrice Evra, a mađarski sudac Viktor Kassai opravdano pokazao na bijelu točku. Stancu je preuzeo odgovornost i mirno realizirao jedanaesterac.

Sve do 89. minute i Payetovog bljeska činilo se da je to bio pogodak vrijedan boda za Rumunje koji će ipak prolaz prema osmini finala Europskog prvenstva trebati tražiti preko Švicarske i Albanije, koje će svoju utakmicu prvog kola skupine A odigrati u subotu (15 sati) u Lensu.

11.06.2016. 14:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh