« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
EURO 2012.

Francuzi i dalje nemoćni, Cipar izvukao bod protiv Portugala

Francuzi su protiv Bjelorusije nastavili loš niz, a u uzbudljivoj utakmici između Portugala i Cipra palo je čak osam golova

francuska euro 2012
francuska euro 2012 (Getty Images)
Više o

Euro 2012.

,

Frederic von Anhalt

,

tvornica paraxylena

,

Fuji Chemical

,

Dalian

Francuska nogometna reprezentacija nastavlja razočaravati svoje navijače. Nakon rezultatskog debakla i sramotnog ponašanja na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, "Tricolori" su na pariškom Stade de Franceu izgubili od Bjelorusije (0:1) na samom početku kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine.

Bjelorusija je tijekom 90 minuta uputila samo jedan udarac prema vratima francuskog vratara Huga Llorisa i to je bilo dovoljno za tri boda. Pogodak odluke zabio je Sergej Kisljak u 86. minuti.

Francuska javnost se nadala kako će se dolaskom Laurenta Blanca situacija promijeniti, no prvi nastup pod njegovim vodstvom nije donio ništa dobroga. Bila je to još jedna očajna predstava bivših svjetskih prvaka.

>> Zidane tvrdi da nije čovjek iz sjene, Domenech pljuje po igračima

"Razočaran sam i tužan što se našim navijačima nismo odužili pobjedom. Ponovo smo imali problema s realizacijom, a jako se osjetilo neigranje ozlijeđenog Karima Benzeme. Vjerujem kako ćemo u utorak protiv Bosne i Hercegovine odigrati daleko bolje," kazao je Blanc.

Naravno, njegov kolega na suparničkoj strani nije skrivao oduševljenje.

"Priredili smo senzaciju. Ovo je jedna od najvećih pobjeda bjeloruskog nogometa. Međutim, moram biti iskren i kazati kako smo imali mnogo sreće," kazao je bjeloruski izbornik Bernd Stange.

Razočarao je i Portugal koji je na stadionu Afonso Henriques u Guimaraesu odigrao 4:4 protiv Cipra. Bila je to 'luda' utakmica u kojoj su gosti vodili 1:0 i 2:1, a Portugal 3:2 i 4:3, no gosti su golom Andreasa Avraama minutu prije kraja zasluženo osvojili bod. Domaćin je bio bez suspendiranog izbornika Carlosa Queiroza i ozlijeđenog Cristiana Ronalda.

"Bila je ovo luda utakmica. Ciparski nogometaši su nas iznenadili brzim kontrama. Zaista nismo očekivali da će odigrati toliko kvalitetno'', kazao je pomoćni trener Portugala Agostinho Oliveira. (hina/metro-portal)

04.09.2010. 12:18:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh