« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
FATALNO HULIGANSTVO

Francuz kojeg su pretukli Grobari umro u Beogradu

Dvadesetosmogodišnji Brice Taton, koji je teško ozlijeđen 17. rujna u brutalnom napadu u Beogradu, danas je podlegao ozlijedama

(Facebook)
Više o

huligani

,

Grobari

,

Partizan-Toulouse

,

Brice Taton

,

smrt francuskog navijača

Brice Taton, navijač francuskog Toulousea kojeg su 17. rujna pretukli navijači Partizana, umro je danas u Beogradskom kliničkom centru.

Izgred se dogodio u jednom kafiću u središtu Beograda uoči susreta 1. kola nogometne Europske lige između Partizana i Toulousea. Tridesetak navijača Partizana napalo je skupinu francuskih navijača željeznim polugama i baseball palicama. U napadu je ozlijeđeno više osoba, a najgore je prošao dvadesetosmogodišnji Taton koji je zadobio teške ozljede glave i prsnog koša od kojih je danas preminuo.

Francuska ministrica sporta Rama Yade danas je pozvala srpske vlasti da najoštrije kazne odgovorne za ovaj incident.

"Zbog ovog tragičnog događaja ožalošćena je čitava nogometna Europa. Pozivam da se najoštrije kazne odgovorni za ovo ubojstvo i dajem podršku potezima srpskih vlasti", kaže se u priopćenju francuske ministrice sporta.

Srpska policija uhitila je 11 huligana, a među njima nalazi se i osoba koja je, po njima, bila glavni organizator napada na francuske navijače.

Uefina kazna Partizanu još se očekuje, ali treba napomenuti da je beogradski klub u kolovozu 2007. kažnjen s godinu dana zabrane igranja u europskim kup natjecanjima zbog divljanja Grobara na utakmici protiv Zrinjskog u Mostaru. (hina/metro-portal)

29.09.2009. 14:14:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh