« Sport
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
podvig

Francuskinje na dasci stigle na pola Atlantika

Nevjerojatan poduhvat čini se ostvarivim, prelazak Atlantika veslanjem rukama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

preko Atlantika na dasci

,

Stephanie Geyer-Barneix

,

Alexandra Lux

,

Flora Manciet

Tri mlade Francuskinje, koje su 5. srpnja krenule u osvajanje Atlantika na dasci, veslajući samo rukama, nalaze se u srijedu na pola puta, između kanadskog otoka Cap Breton i francuskog mjesta Capbreton.

"Prešli smo polovicu Atlantika što znači da smo prešli 2.346 kilometara i da nam ostaje još 2.346 ispred nas", rekao je telefonom za agenciju France presse Yves Parlier koji ih prati u toj pustolovini.

Već mjesec dana Stephanie Geyer-Barneix (34), Alexandra Lux (23) i Flora Manciet (25), sve tri prvakinje u sportskom spašavanju na moru, nalaze se 21 sat dnevno na dasci dugoj pet metara i idu prema Capbretonu koristeći za veslanje samo vlastite ruke.

"Moral je i dalje visok iako je teško", kazala je Geyer-Barneix, pojašnjavajući da nema puno sunca, da je ocean dosta valovit i da se umor pomalo počinje osjećati.

Pustolovke imaju četiri pauze dnevno, a zaustavljaju putovanje samo između ponoći i tri sata ujutro. Prati ih brodić na kojem se nalazi i liječnik koji im daje potrebnu stručnu pomoć te prati učinke tog poduhvata za njihove organizme.

 

05.08.2009. 12:06:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh