« Svijet
objavljeno prije 10 godina
NEMA MIRA

Francuska u kaosu, prosvjedi zbog mirovinske reforme ne prestaju

Blokada marseilleskog aerodroma znak je da će se u i četvrtak diljem zemlje nastaviti prosvjedi protiv najavljene mirovinske reforme

Prosvjednici pored zapaljenog automobila
Prosvjednici pored zapaljenog automobila (Getty Images)
Više o

Francuska

,

prosvjedi

,

mirovinska reforma

Protivnici reforme mirovinskog zakona u Francuskoj u četvrtak ujutro su potpuno su blokirali pristup zračnoj luci Marseille-Provence, objavili su sindikati i uprava zračne luke. "Svi prilazi su blokirani, velik broj ljudi sudjeluje u blokadi. Ostat ćemo sve dok nas snage reda ne premjeste", rekao je Mehdi Rachid, sindikalni zastupnik rafinerije Total de La Mede.

On je rekao da se na prosvjedu okupilo nekoliko stotina ljudi, među kojima su djelatnici Air Francea, robne kuće Carrefour, nastavnici, poštari, zaposleni u petrokemiji i nezaposleni. Nijedan let iz Marseillea još nije otkazan jer su putnici ostavili svoje automobile uz cestu i pješice otišli do glavne zgrade, rekao je glasnogovornik zračne luke.

Blokada marseilleskog aerodroma znak je da će se u i četvrtak diljem zemlje nastaviti prosvjedi protiv najavljene mirovinske reforme, koji cijeli ovaj tjedan prijete paralizom zemlje i izazivaju ozbiljnu nestašicu goriva. Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy jučer je policiji dao naredbu da deblokira skladišta goriva u zemlji. (hina/metro-portal)

21.10.2010. 09:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh