« Život
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
PRAVI TRENUTAK

Izračunajte optimalnu godinu za ljubav i brak

Može li matematika pomoći kad je srce u pitanju? Australski statističari daju potvrdan odgovor

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)

Australski statističari zaista su dali truda u namjeri da nadolazeće Valentinovo učine još zanimljivijim. Ni su naime izveli matematičku formulu kojom možete odrediti idealnu godinu za pronalazak ljubavi ili stupanja u brak. Točnije, uz njenu ćete pomoć izračunati kad ćete otprilike prestati biti sami.

Formula funkcionira na način da se u proračun uzme krajnja dob do koje se želite vezati za nekoga i najranija dob kad mislite započeti tražiti ljubav, piše News.com.au.

„Primjena matematike na pitanja srca uvijek je opasan posao. Tijekom ljudskoga života kad imate posla s emocijama morate razmišljati puno više no inače", rekao je Tony Dooley, profesor s Matematičkog fakulteta u sklopu Sveučilišta New South Wales u Australiji. „No, ako želite odrediti pravi trenutak za ozbiljnu vezu to vam već daje matematički okvir za razmišljanje."

Sveučilišni statističari tvrde da je uspješnost i preciznost formule i do 40 posto točna.

FORMULA

  • Odaberite najkasniju dob do koje se želite vezati za nekoga, recimo do 39. godine, i tu vrijednost imenujte s „n". (Na primjer, n=39).
  • Odredite najraniju dob u kojoj planirate započeti tražiti ljubav i razmišljati o potencijalnom partneru. Na primjer, u 20. godini života. Tu vrijednost imenujte s „p" (p=20)
  • Oduzmite „p" od „n";  n-p = 39-20 => 19
  • Pomnožite dobiveni rezultat s 0,368; 19x0,368 i dobivate 6,992
  • Ovaj rezultat nadodajte na vrijednost „p", odnosno na najraniju dob kad planirate početi tražiti partnera; 6,992+p = 6,992+20 => 27 godina.

Dakle, 27. godina života vam je optimalno vrijeme za brak.

11.02.2010. 10:47:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh