« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
PAD POTRAŽNJE

Ford planira još otkaza

Još se ne zna o kolikom broju radnika je riječ. ali priprema se poticajne pakete za 41 tisuću radnika uz otpremnine u vrijednosti do 75 tisuća dolara

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Ford

,

otkazi

Proizvođač automobila Ford Motor dodatno će smanjiti broj radnih mjesta, izvijestila je glasnogovornica američke kompanije Marcey Evans.

Kompanija priprema poticajne pakete za 41 tisuću radnika, nudeći otpremnine u vrijednosti do 75 tisuća dolara.

Ford još uvijek ima višak radnika te surađuje sa sindikatom radnika u automobilskoj industriji kako bi riješio taj problem, kazala je u ponedjeljak Fordova glasnogovornica .

Odbila je dati podatke o punom broju planiranih otkaza. Ponuđeni poticaji za odlazak iz kompanije vrijede do 22. siječnja.

Prošlog mjeseca zaposlenici Forda odbili su paket rezanja troškova koji su dogovorili uprava i sindikati.

Ford je već u ovoj godini nudio otpremnine za radnike sa srednjom i niskom stručnom spremom ali samo je tisuću njih prihvatilo ponudu.

Iako je Ford u boljem položaju od drugih proizvođača automobila u SAD-a, teško je pogođen naglim padom potražnje. U studenome mu je prodaja pala za 19 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

U listopadu je Ford u Sjedinjenim Državama zapošljavao 80 tisuća radnika, u usporedbi s 89 tisuća početkom godine. (hina/metro-portal)

22.12.2009. 12:40:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh