Metro-portal.hr

objavljeno 22.12.2009. 12:40:51
PAD POTRAŽNJE

Ford planira još otkaza

Još se ne zna o kolikom broju radnika je riječ. ali priprema se poticajne pakete za 41 tisuću radnika uz otpremnine u vrijednosti do 75 tisuća dolara

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Proizvođač automobila Ford Motor dodatno će smanjiti broj radnih mjesta, izvijestila je glasnogovornica američke kompanije Marcey Evans.

Kompanija priprema poticajne pakete za 41 tisuću radnika, nudeći otpremnine u vrijednosti do 75 tisuća dolara.

Ford još uvijek ima višak radnika te surađuje sa sindikatom radnika u automobilskoj industriji kako bi riješio taj problem, kazala je u ponedjeljak Fordova glasnogovornica .

Odbila je dati podatke o punom broju planiranih otkaza. Ponuđeni poticaji za odlazak iz kompanije vrijede do 22. siječnja.

Prošlog mjeseca zaposlenici Forda odbili su paket rezanja troškova koji su dogovorili uprava i sindikati.

Ford je već u ovoj godini nudio otpremnine za radnike sa srednjom i niskom stručnom spremom ali samo je tisuću njih prihvatilo ponudu.

Iako je Ford u boljem položaju od drugih proizvođača automobila u SAD-a, teško je pogođen naglim padom potražnje. U studenome mu je prodaja pala za 19 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

U listopadu je Ford u Sjedinjenim Državama zapošljavao 80 tisuća radnika, u usporedbi s 89 tisuća početkom godine. (hina/metro-portal)

22.12.2009. 12:40:51
http://metro-portal.hr/ford-planira-jos-otkaza/29155/