« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
DOBAR POSAO

Ford nagradio glavnog direktora s 56.5 milijuna dolara u dionicama

Američki proizvođač automobila Ford, koji je prošle godine ostvario najveću dobit u desetljeću, nagradio je glavnog direktora Alana Mulallya s paketom dionica vrijednim 56,5 milijuna dolara

Fotografija vijesti
Više o

Ford

,

dionice

,

nagrada

,

Alan Mulally

Izvršni predsjednik tvrtke Bill Ford Jr., koji je angažirao Mulallya, također je dobio paket dionica vrijedan 42,4 milijuna dolara, prenosi Hina. Kompanija čije je sjedište u Dearbornu, u saveznoj državi Michigan, otkrila je nagrade u dionicama u podnesku Komisiji za burze i vrijednosnice (SEC). Nekoliko drugih vodećih menadžera Forda, također je primilo nagrade u paketima dionica, s cijenom dionice od četvrtka kada je iznosila 14,76 dolara. Ford je bio u financijskim teškoćama krajem 2006. kada je Bill Ford Jr. sebe uklonio s mjesta glavnog direktora i zaposlio Mulallya, koji je stigao iz Boeinga.

Pod Mulallyevim upravljanjem, tvrtka je stavila pod hipoteku svoje nekretnine i uzela više od 23 milijarde dolara kredita, što joj je omogućilo da prebrodi recesiju bez stečaja i vladine sanacije, poput ostalih iz detroitske trojke - General Motorsa i Chryslera.

Mulallyu se pripisuju glavne zasluge za preustroj tvrtke, podizanje kvalitete automobila i kamioneta, te zaokret u težištu proizvodnje s kamioneta i terenaca na manja vozila poput 'crossovera'. Godine 2006., kada je Mulally zaposlen, Ford je imao gubitak od 12,6 milijardi dolara. No, prošle je godine tvrtka imala prihod od 6,6 milijardi dolara, najbolji od 1999. godine, a prodaja je povećana za gotovo 20 posto.


08.03.2011. 19:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh