« Hi-tech
objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana
PROBLEMI

Fitbit pod istragom Europske komisije

Googleov pokušaj da prestigne Apple i Samsung na tržištu nosive tehnologije kupnjom američke tvrtke Fitbit, u naišao je na prepreku je su europski regulatori za zaštitu tržišnog natjecanja pokrenuli istragu tog dogovoraa

Nešto je pošlo u krivo..
Nešto je pošlo u krivo.. (Arhiva)
Više o

Google

,

Fitbit

Nosivu tehnologiju (wearable technology) čini skup elektroničkih uređaja koji se nose u blizini i/ili na površini kože, gdje otkrivaju i analiziraju tjelesne procese i pokazatelje kao što su primjerice krvni tlak, puls, prijeđena razdaljina i sl, a naišla je na primjenu i u navigacijskim sustavima i zdravstvu.

Potez Europske komisije uslijedio je unatoč Googleovom srpanjskom obećanju da neće koristiti podatke uređaja za praćenje aktivnosti u reklamne svrhe.

Europski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja priopćio je da će sporazum još više učvrstiti Googleovu dominaciju na području internetskog oglašavanja i da je Googleovo obećanje nedovoljno za ublažavanje njegovih rezervi spram sporazuma.

„Podaci prikupljeni putem nosivih ručnih uređaja čine se...važnom prednošću na tržištu internetskog oglašavanja", priopćila je Komisija.

Dodaju kako će dogovor Googleu omogućiti podatkovnu prednost u personaliziranju oglasa putem svoje tražilice i prikaza na internetskim stranicama, čime će otežati konkurentima natjecanje i na kraju rezultirati višim cijenama za oglašivače i izdavače.

Komisija će do 9. prosinca odlučiti hoće li sporazum odobriti ili blokirati.

05.08.2020. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh