« Kultura
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
OSVRT

Fini ciklus minijatura Anite Kunić.

Predstavljamo prekrasan niz akrila maloga formata slikarice Anite Kunić

Anita Kunić
Anita Kunić (Arhiva)
Više o

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Anita Kunić

,

minijature

U današnje vrijeme umjetnici se sve češće odlučuju raditi na sve impresivnijim formatima platna, očekujući i veću slobodu poteza ali i neizmjerne mogućnosti kompleksnosti izraza uvećanih površina.

S druge strane, minijatura, mali ili manji format platna ništa nije izgubila na šarmu, ni zbog protoka vremena ni promjena artističkih afiniteta, naprotiv za finu, dobru minijaturu uvijek je bilo mjesta u produkciji i zanimanju i publike i kritike.

Suvremena umjetnica Anita Kunić sklona je minijaturi. Nedavno je naslikala šest minijatura u akrilu na doista malom formatu platna, 10 x 10 cm s jednostavnim motivom, nekoliko cvjetova, ruže u raznim bojama, u neupadljivim vazama s nekoliko zelenkasto smeđih listova.

Smirena, tiha kompozicija, otmjena, ljepota cvijeta tek je naznačena, gotovo neupadljiva, pomalo skrivena, prigušena atmosfera.

Trenutak u životu , ruže u vazi, još uvijek lijepe, takve su ruže zanosne, svjesne svoje atraktivnosti, trenutak tišine koji se ne izdvaja po ničem posebnom, mislimo na vrijeme i pomalo sjetno zaključujemo, kako na kraju krajeva, sve prolazi, još uvijek promatrajući živopisne cvjetove.

Vrlo emotivan niz akrila u malom formatu diskretnog kolora s vječnim ,kompleksnim motivom cvijeća,  slikarice Anite Kunić nadahnuto je realiziran.

Piše: Miroslav Pelikan
21.01.2023. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh