« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
problemi

Financijska policija ušla u brodogradilišta

Iz hrvatskih škverova stigla je potvrda da im se pregledavaju poslovne knjige

(Wikipedia)
Više o

brodogradilišta

,

financijska policija

,

kriminal u brodogradilištima

Iz Brodotrogira i Brodosplita saznaje se da je financijska policija jučer obavila pregled financijske dokumentacije i tražila dokumente u vezi trošenja proračunskih sredstava.

Financijski su policajci jučer nekoliko sati proveli i u riječkom "3. maju".

Po pisanju medija povod 'ulaska' financijske policije u brodogradilišta su primjedbe potencijalnih kupaca zbog bitno dugačijih podataka o visini dugovanja brodogradilišta od onih koji su bili u natječajnoj dokumentaciji za privatizaciju škverova.

Premda su otkupljene 34 ponudbene dokumentacije na natječaj za privatizaciju šest hrvatskih brodogradilišta u državnom vlasništvu u Hrvatskom fondu za privatizaciju u ponedjeljak su otvorene samo dvije pristigle ponude.

Izostale su ponude onih koji su se ranije spominjali kao najozbiljniji ponuđači.

U pripremi drugog kruga privatizacije, kako se saznaje, od uprava brodogradilišta je zatraženo da ažuriraju podatke o nepodmirenim obvezama.

Da će se ažuruirati podaci o dugovanjima brodogradilišta rekao je i potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec gostujući u ponedjeljak HTV-ovoj emisiji Otvoreno.

Tada je najavio da bi novi natječaj za privatizaciju hrvatskih brodogradilišta mogao biti pripremljen u sljedeća dva do tri tjedna te da bi uvjeti mogli biti liberalniji za ponuđače.

"Potencijalne kupce najviše odbijaju obveze koje moraju preuzeti prema dobavljačima, radnicima i sudskim sporovima. Možda se tu mora tražiti rješenje za dodatno liberalnije uvjete natječaja", kazao je.

Ocijenio je da ishod natječaja samo govori o problemima u kojima se nalazi hrvatska brodogradnja, čiji dugovi prelaze 12 milijardi kuna.

Riječ je o oko osam milijardi kuna kredita, pokrivenih državnim jamstvima, te još četiri milijarde kuna obveza prema dobavljačima, radnicima i sudskim sporovima. (hina/metro-portal)

03.10.2009. 13:34:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh