« Film
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
FILMSKI KLUB

Filmski klub za srednjoškolce

Prvi ovogodišnji Film naopačke najavljuje tajanstvenu crnu komediju u Kinu Tuškanac, subota 8.1. u 15 h.

Film naopačke
Film naopačke (Arhiva)
Više o

srednjoškolci

,

filmski klub

Klupsko filmsko druženje namijenjeno je za sve mlade filmoljupce i filmoljupke od 12 do 18 godina spremne za gledanje i proučavanje filmova - sve naopačke - a koje se održava u kinu Tuškanac svake prve subote u mjesecu od 15 do 18 sati.

U svakom druženju u ukupnom trajanju od tri sata odgledati će se po jedan kultni ili suvremeni uspješni europski film slavnih redatelja, ali i onih manje poznatih, a vrlo zanimljivih, nagrađivanih i aktualnih: filmove o odrastanju, nalaženju svog mjesta u svijetu ili o planiranim i neplaniranim promjenama - teme aktualne djeci i mladima u procesu upoznavanja života odraslih. Svake prve subote u mjesecu otkrivate sve ono što se ne vidi kad uobičajeno "samo gledamo film", a sudionička metoda rada Bacača Sjenki s polaznicima oblikuje radionicu svaki put prema njihovim željama, mogućnostima i interesima: nove vježbe, kvizovi, zagonetke, potrage za filmskim blagom i druga ekstremna filmska iskustva!

O FILMU:
Po nekima jedan od deset najistaknutijih svjetskih filmskih redatelja, autor filma ovog filmskog druženja rođen je u jednoj južnoeuropskoj zemlji, a dobio je preko 30 nagrada za svoje filmove na festivalima poput onih u Berlinu, Veneciji, Cannesu, Montrealu, Karlovy Vary i Valenciji.

Njegov film koji ćemo prikazati u kinu Tuškanac snimljen je davne 1963., a smatra se jednim od njegovih najvažnijih djela. Kao dobitnik brojnih nagrada, ovaj film razmatra s vrlo posebnog motrišta zemlju autora filma, njezinu svakodnevicu i odluke koje njezini građani svakodnevno donose, satirički obrađuje teme odgovornosti, dosljednosti, vjerodostojnosti i preživljavanja, sve iz perspektive mlade osobe.

Upravo zbog toga aktualan je i danas i relevantan, jer nas teška vremena uvijek stavljaju pred izbore: zanimanja, životnih partnera, poslovnih ponuda, ulaganja, potrošnje, društvenih aktivnosti, obrazovanja i svakodnevnog ponašanja. Iako se sudbine njegovih likova razlikuju podosta od ovih naših danas, upravo ta razlika baca jarku svjetlost na same odluke i ukazuje nam na njihove posljedice.

Ova crna komedija, nasmijat će nas i rastužiti svojim briljantnim glumcima, savršenom mizanscenom (režijom snimanja scena te kretanjem likova u prostoru kadra) i fotografijom.

Ovo besplatno klupsko filmsko druženje namijenjeno je za sve mlade filmoljupce i filmoljupke od 12 do 18 godina spremne za gledanje i proučavanje filmova - sve naopačke! Stariji od 16 godina za ulaz trebaju imati Covid potvrde. Druženje traje od 15 do 18 h.

Voditelj novog naopačke druženja je redatelj i glumac Boris Bakal.
Vidimo se!

07.01.2022. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh