« Film
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
FILM

Filmske večeri u Močvari: Oni dolaze 1

Močvarna akademija radi prvi puta ove godine: Filmske večeri u Močvari - Oni dolaze 1

Filmske večeri u Močvari
Filmske večeri u Močvari (Arhiva)
Više o

Filmske večeri u Močvari

Gosti: SARA GRGURIĆ (Rijeka/Zagreb), DAVID GAŠO (Osijek/Zagreb)
Moderira: VIŠNJA VUKAŠINOVIĆ (Split/Zagreb)

Prvo izdanje Filmskih večeri u Močvari u novoj 2022. godini donosi filmove dvoje jako jako mladih autora koji se još uvijek školuju, ali su njihovi filmovi istinski zreli i intrigantni.

Sara Grgurić je sa svojim studentskim filmom U šumi (2020) obišla desetke svjetskih festivala i na domaćem terenu osvojila Zlatna kolica Zagreb Film Festivala kao i nagradu Jelena Rajković Društva hrvatskih filmskih redatelja.

U svom kratkom igranom filmu Sara suptilno istražuje dinamiku mladog para smještajući ih u nesvakidašnju, a vizualno atraktivnu lokaciju u Gorskom kotaru za vrijeme pandemije. Ova prisilna izolacija na površinu izvlači sve njihove inače dobro prekrivene probleme čija se toksičnost razlijeva idiličnim pejzažem.

U krakom igranom filmu Palikuća (2021) kao rosa mladi student režije David Gašo majstorskom mirnom rukom režira glumačku divu Lanu Barić i jednu mačku.

Njegov film vizualna je poslastica koja zapanjuje snagom prenesenih emocija i pomaknutom atmosferom koja se zasniva na preciznoj umjetničkoj kontroli filmom stvorene stvarnosti. U Močvari ćemo ugostiti ove nove nade hrvatskog filma i s njima razgovarati o inspiraciji, kreaciji i planovima za budućnost koja je u njihovom slučaju izvjesno svijetla i uzbudljiva.

06.01.2022. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh