« Film
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
JACQUES TATI

Filmovi velikana francuske komedije u kinu Tuškanac

PROGRAM PROJEKCIJA - Otvaranje ciklusa je u ponedjeljak 1. veljače u 20 sati, a program traje do kraja tjedna

(Filmski programi)
Više o

kino Tuškanac

,

zagreb-info

,

Jacques Tati

PONEDJELJAK, 01.02.2010.

20.00 Program kratkih filmova

Pazi na ljevicu - Sportski trener u prirodi priprema dva svoja boksača za idući nastup u ringu. Na farmi u blizini nalazi se Roger, mladić koji zapostavlja svoj posao maštajući o tome kako bi bilo da je on boksač. Priliku da to sazna dobit će kada jedan boksač biva nokautiran, čime drugi ostaje bez sparing partnera te je Roger pozvan da ga zamijeni. Rado pristaje, iako zapravo ne zna ništa o boksu....

Škola za poštare - Komični prikaz poštara snimljen pod utjecajem filmova Charlieja Chaplina i Bustera Keatona. Jacques Tati glumi Françoisa, mlađeg poštara kojeg šef trenira da bude bolji i brži na svojoj ruti. Iako mu sjajno ide u učionici, na terenu ga čekaju brojne prepreke...

Večernja škola - Snimljen na setu filma 'Play Time', ovaj kratkometražni film prikazuje Jacquesa Tatija kao voditelja glumačkog tečaja koji nekolicini entuzijastičnih, ali netalentiranih polaznika pokušava objasniti temelje komedije i važnost dobrog opažanja.

21.00 Odmor gospodina Hulota - Gospodin Hulot dolazi na odmor u hotel na francuskoj obali. Iako simpatičan i ugodan ostalim ljudima u hotelu, ubrzo će njegov odmor postati napor svima ostalima. Kamo god krene, nevolje ga prate u stopu, a on sam je  istovremeno potpuno nesvjestan kaosa koji izaziva. Priča filma prati događaje na odmoru detaljnošću koja je inače tipična za filmove Bustera Keatona ili Charlieja Chaplina.

UTORAK, 02.02.2010.

19.00 Odmor gospodina Hulota

21.00 Praznični dan - Jednom godišnje u francuski gradić dolazi sajam. Lokalni stanovnici, razigraniji nego inače, krenu zadirkivati poštara Françoisa. Nakon što ga napiju, odvedu ga u šator gdje se prikazuje film o učinkovitosti američke pošte. Oduševljen viđenim, François odluči poboljšati svoju učinkovitost i ubrzati vrijeme dostave. No, američka pošta na raspolaganju ima avione i helikoptere, a on tek bicikl.

SRIJEDA, 03.02.2010.

19.00 Praznični dan

21.00 Moj ujak - Gospodin Hulot je nezaposleni pripadnik radničke klase koji živi u stanu u starom dijelu Pariza. Budući da nema posla, on prati nećaka Gérarda do škole i natrag do doma gdje dječak živi s majkom, Hulotovom sestrom i njezinim mužem gospodinom Arpelom, vlasnikom tvornice plastike. Oni pripadaju višoj klasi što vole pokazivati minimalistički uređenim domom krcatim modernim uređajima.

ČETVRTAK, 04.02.2010.

19.00 Moj ujak

21.00 Vrijeme igre - Nekolicina američkih turista stiže u Pariz na jednodnevnu turu razgledavanja. No, grad se uvelike promijenio i od nekadašnjeg romantičnoga grada postao moderna, hladna metropola sazdana od stakla i čelika. U gradu je i gospodin Hulot koji ima sastanak s jednim službenikom. Izgubivši se u gradu, odlazi na izložbu inovacija i potom susreće starog prijatelja iz vojske.

PETAK, 05.02.2010.

19.00 Vrijeme igre

21.30 Prometna gužva - Hulot je dizajner u auto kompaniji Altra Motors. Njegov posljednji rad je luksuzna auto kamp kućica koju treba iz Pariza dovesti na sajam u Amsterdamu. Uz pratnju vozača i Marije, agentice za odnose s javnošću, Hulot i kamp kućica kreću na put. Naravno, sve što može okrenut će se protiv njih i mogućnosti da stignu na vrijeme. Hoće li ipak uspjeti?

SUBOTA, 06.02.2010.

19.00 Prometna gužva

21.00 Parada - Snimljen gotovo u maniri dokumentarnog filma, 'Parada' prikazuje cirkusku predstavu u kojoj i sam Tati igra ulogu. Muškarci, žene i djeca sjedaju na svoja mjesta u šatoru, uzbuđeno čekajući da počne čarolija. Najavljivač se obraća publici i uskoro akrobati, klaunovi i pjevači izlaze na scenu.

01.02.2010. 07:53:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh