« Film
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
hrvatska kinematografija

Film 'Ničiji sin' nagrađen na festivalu u Španjolskoj

Hrvatski film nagrađen je zbog snažnog prikaza socijalnog konteksta poslijeratnog Balkana

(Miroslav Kiš/Cropix)
Više o

Mate Matišić

,

Ničiji sin

,

Alen Liverić

,

arsen ostojić

,

festival Valladolid

,

Mjesto susreta

,

Alka film

Hrvatski film "Ničiji sin", u režiji Arsena Ostojića, nagrađen je na 54. međunarodnom filmskom festivalu u Valladolidu, u Španjolskoj, Nagradom žirija mladih u natjecateljskom programu "Mjesto susreta", izvijestio je jutros redatelj filma.

Film je nastao u produkciji Alka filma iz Zagreba, prema scenariju Mate Matišića, a glavnu ulogu igra Alen Liverić.

Na festivalu koji se održao od 23. do 31. listopada u natjecateljskom programu "Mjesto susreta" sudjelovalo je 16 igranih filmova iz cijelog svijeta.

U obrazloženju odluke ocjenjivački sud, sastavljen od mladih autora, navodi da je film "Ničiji sin" nagrađen "za snažan prikaz socijalnog konteksta poslijeratnog Balkana, složenu priču koja se besprijekorno razriješi, čudesnu interpretaciju glavnog glumca, popraćenu izvrsnom glazbom i jedinstvenom tehnikom filma", navodi se u priopćenju.

Film Arsena Ostojića "Ničiji sin" uvršten je u selekciju Europske filmske akademije najboljih filmova u Europi tijekom prošle godine. Film je na prošlogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli osvojio šest Zlatnih Arena, među kojima je i onu za najbolji film. Dobitnik je nagrade "Oktavijan" Hrvatskog društva filmskih kritičara, a bio je izabran i za hrvatskog predstavnika za nagradu "Oscar". (hina/metro-portal)

04.11.2009. 10:04:47
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    silvia
    20.03.2010. 09:09
    neznam kako početi,pa ču napisat da je film ORIGINALAN...Moram priznati nisam ga gledala do jučer, ali dajem vam sve moguće pohvale i puno punoo uspijeha u daljnjem radu-pozdrav iz pule.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh