« Film
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
GO EAST

Film "Metastaze" na festivalima u Njemačkoj i Velikoj Britaniji

"Metastaze" će njemačku premijeru imati u sklopu glavnog programa konkurencije, u kojem će se natjecati s još 9 dugometražnih igranih filmova

Više o

Rene Bitorajac

,

Metastaze

,

Branko Schmidt

Dugometražni igrani film Branka Schmidta "Metastaze" sudjelovat će u drugoj polovici travnja na filmskim festivalima u Njemačkoj i Velikoj Britaniji, priopćeno je danas iz Hrvatskoga audivizualnog centra (HAVC).

HAVC napominje kako festival u Njemačkoj počinje u srijedu, 21. travnja i održava se Wiesbadenu te dodaje kako je riječ o 10. Go East - međunarodnom festivalu srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma.

"Metastaze" će njemačku premijeru imati u sklopu glavnog programa konkurencije, u kojem će se natjecati s još 9 dugometražnih igranih filmova, navodi HAVC i dodaje će također biti premijerno prikazane i na 10. East End Film Festivalu koji počinje 22. travnja u Londonu.

"Metastaze" bile prikazane i u sklopu glavnog programa festivala Cyprus Film Days na Cipru (10. - 18. travnja 2010.), a glavne uloge u filmu nastalu po istoimenom romanu Ive Balenovića i scenariju Ognjena Sviličića tumače Rene Bitorajac, Franjo Dijak, Rakan Rushaidat, Robert Ugrina i Jadranka Đokić.

Film je snimljen u produkciji Telefilma iz Zagreba u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom (HRT), Refresh Production (Bosna i Hercegovina) i Lux filmom (Srbija). (hina/metro-portal)

20.04.2010. 12:09:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh