« Film
objavljeno prije 14 godina
SRETNO!

Film Dejana Šoraka "U zemlji čudesa" na festivalima u Portugalu i Italiji

POGLEDAJTE TRAILER: Šorakov film na oba će se festivala prikazati u sklopu natjecateljskog programa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

Dejan Šork

,

festival

,

subota

Dugometražni igrani film redatelja i scenarista Dejana Šorka "U zemlji čudesa" ovaj će tjedan sudjelovati u službenim natjecateljskim programima dvaju europskih filmskih festivala, priopćio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Riječ je o festivalima u Portugalu i Italiji. Na portugalskom Međunarodnome filmskom festivalu u Setubalu, koji počinje danas i traje do 13. lipnja, Šorkov film prikazat će u natjecateljskom programu s ostalih 11 filmova iz cijeloga svijeta.

Međunarodni filmski festival u Napulju počet će 5. lipnja i trajati do 11. lipnja gdje će film "U zemlji čudesa" biti prikazan u glavnome natjecateljskom programu Europa Mediteraneo s ostalih šest filmova, među kojima je i film "Slovenka" slovenskoga redatelja Damjana Kozolea.

U Hrvatskoj je film premijerno prikazan na prošlogodišnjem 56. festivalu igranog filma u Puli gdje je nagrađen Zlatnom Arenom za kostimografiju i sporednu žensku ulogu. U glavnim ulogama nastupaju Marija Stjepanović i Franjo Kuhar, a glume i Dora Lipovčan, Borko Perić, Goran Bogdan, Tarik Filipović, Marija Škaričić, Nataša Janjić i Lena Politeo.

Osim na pulskom festivalu film je bio prikazan i u službenom programu 31. međunarodnoga festivala mediteranskog filma u francuskome Montpellieru te na festivalima u Pečuhu, Mamersu i Heidelbergu.

Film "U zemlji čudesa" nastao je u produkciji Interfilma i u suradnji s Tivolifilmom iz Budimpešte te Hrvatskom radiotelevizijom. (hina/metro-portal)

04.06.2010. 17:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh