« Film
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
UNTITLED LOVE STORY

Film Angeline Jolie počeo se snimati u Sarajevu

Angelina je nastavila rad na svom prvom filmu u Budimpešti, dok je dio ekipe započeo snimanje u glavnom gradu BiH

Angelina Jolie
Angelina Jolie (Getty Images)
Više o

Angelina Jolie

,

Ensar Halilović

Dio filmske ekipe Angeline Jolie započeo je u srijedu snimanje kadrova na lokacijama u Sarajevu za film ''Untitled love story'', dok je Jolie rad na svom filmskom prvijencu nastavila u Budimpešti, potvrdili su iz producentske kuće Scout film iz Sarajeva.

''Trenutačno dio ekipe snima panorame Sarajeva, određene pasaže, kamione na cesti i uglavnom tehničke kadrove", rekao je Ensar Halilović iz Scout filma, kuće koja je izvršni producent snimanja u Sarajevu. Halilović je dodao kako će se sljedećih dana snimati tehnički detalji filma i u Varešu.

Organizatori snimanja filma u Sarajevu su zatražili policijsko osiguranje, a u gradu i u Varešu bit će posebno reguliran promet sljedećih dana.

Snimanje filma na području BiH bilo je dovedeno u pitanje zbog protivljenja udruge "Žene - žrtve rata", čije su predstavnice tvrdile kako scenarij vrijeđa žene koje su tijekom rata bile izložene seksualnom zlostavljanju. Scenarij u cijelosti nije nigdje objavljen, no u toj su udruzi tvrdili kako govori o Bošnjakinji koja se zaljubljuje u srpskog vojnika koji ju je silovao.

Sama Jolie je, uz posredovanje sarajevskog ureda Visokog povjereništva Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR), uputila molbu za susret s članicama ove udruge kako bi im objasnila da filmom ne želi nikoga povrijediti. (hina/metro-portal)

17.11.2010. 16:35:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh