« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
IZLOŽBE

Filip Biffel FLJ "Nazalna gastronomija" u Galeriji Siva

Filip Biffel FLJ "Nazalna gastronomija"- instalacija u prostoriji. Instalacija prikazuje socijalne razlike kroz plastiku stimulacije neurona putem sluznice...svojevrsno potezanje užeta između klasa

Nazalna gastronomija
Nazalna gastronomija (Arhiva)
Više o

F:B:FLJ

,

Filip Biffel FLJ

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe zagrebačkog umjetnika Filipa Biffela FLJ - Nazalna gastronomija. Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 22. travnja 2021. od 19.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika). Izložba je otvorena do 04. svibnja, svaki dan, osim nedjelje od 17.00 - 20.00. sati.

Filip Biffel FLJ "Nazalna gastronomija"- instalacija u prostoriji. Instalacija prikazuje socijalne razlike kroz plastiku stimulacije neurona putem sluznice...svojevrsno potezanje užeta između klasa.

F:B:FLJ je zagrebački umjetnik, član HDLU, aktivan na zagrebačkoj urbanoj alternativnoj sceni od 1996.godine. Završio je studij slikarstva na ALU u Zagrebu, gdje je diplomirao u klasi prof.Kesera 2002.godine.

Za vrijeme studija sudjeluje u radu kazališne skupine SCHMRTZ TEATAR sa kojom nastupa diljem Hrvatske, također sudjeluje u osnivačkoj skupštini AUTONOMNOG KULTURNOG CENTRA ATTACK!

Pri AKC ATTACK! prve dvije godine, dok se nalazio u tvornici igračaka BISERKA u Heinzlovoj ulici, bio je na funkciji kustosa galerije, ali i kazališno djelovao sa SHMRTZ TEATROM i sa vlastitom performance skupinom UBI.

2000.godine zajedno sa grupom likovnih umjetnika, glazbenika i DJ-a, u sklopu Attack-a, započinje program audiovizualnih eksperimenata u formi klupskih večeri TRIBALIZER.

Takav program izvodi tijekom prve polovice desetljeća diljem Hrvatske i regije. Nastupa redovno, katkad i više puta godišnje u Zagrebu (AKC ATTACK!, Močvara, KSET, SKUC, galerija SC...), Split (klub KOCKA), Sarajevo, Kikinda, Vukovar (u sklopu crossing bridges kampanje), Pula, Osijek, redovno svaki drugi mjesec u LJubljani (Metelkova mesto, Channel Zero, itd...), u Beču (EKH) itd...

2003.ista grupa ljudi započinje UWOG festival, na koje izlaže instalacije u javnim prostorima kampa Martinska, zatim na Jelsi, na otoku Hvaru, 2004. 2005. godine festival se seli u napuštene vojne objekte, tzv.Monumenti u Puli, gdje djeluje idućih nekoliko godina.

2007.godine započinje novi projekt PSYEBANCIA, za koji izrađuje brojna platna u Black Light tehnici s kojima, a zajedno sa DJ performansom, nastupa zadnjih desetak godina redovito u klubu ATTACK, Medika u Zagrebu i širom Hrvatske, u Italiji(BABABOOM festival), Njemačkoj (PSYEXPERIENCE fest, FREQS OF NATURE, INDIAN SUMMER festival) i Engleskoj.

Izlaže instalacije na javnim prostorima na hrvatskim festivalima MODEM (kino area 2013. i healing area 2014.) i LOST THEORY festival (performans 2011. i instalacije 2012. i 2015.)

Redovito izrađuje plakate, flyere i web, kako za svoje tako i za tuđe projekte, a vezno za hrvatsku klubsku i festivalsku scenu elektronske glazbe. Intezivno se bavi dokumentarnim i eksperimentalnim filmom.

U posljednjih 5 godina gradi eksperimentalnu kuću-skulpturu od balirane slame i gline na terenu koji je kupio u Hrvatskom Zagorju s namjerom da bude ogledni primjer samoodrživog života u prostoru modeliranom ljudskom rukom.

14.04.2021. 13:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh