Metro-portal.hr

objavljeno 14.04.2021. 13:41:00
IZLOŽBE

Filip Biffel FLJ "Nazalna gastronomija" u Galeriji Siva

Filip Biffel FLJ "Nazalna gastronomija"- instalacija u prostoriji. Instalacija prikazuje socijalne razlike kroz plastiku stimulacije neurona putem sluznice...svojevrsno potezanje užeta između klasa

Nazalna gastronomija
Nazalna gastronomija (Arhiva)

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe zagrebačkog umjetnika Filipa Biffela FLJ - Nazalna gastronomija. Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 22. travnja 2021. od 19.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika). Izložba je otvorena do 04. svibnja, svaki dan, osim nedjelje od 17.00 - 20.00. sati.

Filip Biffel FLJ "Nazalna gastronomija"- instalacija u prostoriji. Instalacija prikazuje socijalne razlike kroz plastiku stimulacije neurona putem sluznice...svojevrsno potezanje užeta između klasa.

F:B:FLJ je zagrebački umjetnik, član HDLU, aktivan na zagrebačkoj urbanoj alternativnoj sceni od 1996.godine. Završio je studij slikarstva na ALU u Zagrebu, gdje je diplomirao u klasi prof.Kesera 2002.godine.

Za vrijeme studija sudjeluje u radu kazališne skupine SCHMRTZ TEATAR sa kojom nastupa diljem Hrvatske, također sudjeluje u osnivačkoj skupštini AUTONOMNOG KULTURNOG CENTRA ATTACK!

Pri AKC ATTACK! prve dvije godine, dok se nalazio u tvornici igračaka BISERKA u Heinzlovoj ulici, bio je na funkciji kustosa galerije, ali i kazališno djelovao sa SHMRTZ TEATROM i sa vlastitom performance skupinom UBI.

2000.godine zajedno sa grupom likovnih umjetnika, glazbenika i DJ-a, u sklopu Attack-a, započinje program audiovizualnih eksperimenata u formi klupskih večeri TRIBALIZER.

Takav program izvodi tijekom prve polovice desetljeća diljem Hrvatske i regije. Nastupa redovno, katkad i više puta godišnje u Zagrebu (AKC ATTACK!, Močvara, KSET, SKUC, galerija SC...), Split (klub KOCKA), Sarajevo, Kikinda, Vukovar (u sklopu crossing bridges kampanje), Pula, Osijek, redovno svaki drugi mjesec u LJubljani (Metelkova mesto, Channel Zero, itd...), u Beču (EKH) itd...

2003.ista grupa ljudi započinje UWOG festival, na koje izlaže instalacije u javnim prostorima kampa Martinska, zatim na Jelsi, na otoku Hvaru, 2004. 2005. godine festival se seli u napuštene vojne objekte, tzv.Monumenti u Puli, gdje djeluje idućih nekoliko godina.

2007.godine započinje novi projekt PSYEBANCIA, za koji izrađuje brojna platna u Black Light tehnici s kojima, a zajedno sa DJ performansom, nastupa zadnjih desetak godina redovito u klubu ATTACK, Medika u Zagrebu i širom Hrvatske, u Italiji(BABABOOM festival), Njemačkoj (PSYEXPERIENCE fest, FREQS OF NATURE, INDIAN SUMMER festival) i Engleskoj.

Izlaže instalacije na javnim prostorima na hrvatskim festivalima MODEM (kino area 2013. i healing area 2014.) i LOST THEORY festival (performans 2011. i instalacije 2012. i 2015.)

Redovito izrađuje plakate, flyere i web, kako za svoje tako i za tuđe projekte, a vezno za hrvatsku klubsku i festivalsku scenu elektronske glazbe. Intezivno se bavi dokumentarnim i eksperimentalnim filmom.

U posljednjih 5 godina gradi eksperimentalnu kuću-skulpturu od balirane slame i gline na terenu koji je kupio u Hrvatskom Zagorju s namjerom da bude ogledni primjer samoodrživog života u prostoru modeliranom ljudskom rukom.

14.04.2021. 13:41:00
http://metro-portal.hr/filip-biffel-flj-nazalna-gastronomija-u-galeriji-siva/131485/