« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
SULUDE OPTUŽBE ILI?

FIFA će istražiti Triesmanove izjave prije početka SP-a u Južnoj Africi

Bivši predsjednik Engleskog nogometnog saveza optužio je Španjolsku i Rusiju da planiraju podmititi suce na predstojećem Svjetskom prvenstvu na obostranu korist

FIFA David Triesman Jerome Valcke
FIFA David Triesman Jerome Valcke (Getty Images)
Više o

FIFA

,

SP Južna Afrika

,

obrambeni štit

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) obećala je da će istraga koju su pokrenuli zbog izjava bivšeg predsjednika Engleskog nogometnog saveza Davida Triesmana biti dovršena prije početka SP u Južnoj Africi.

Triesman je u jednom razgovoru, koji je tajno snimljen, optužio Španjolsku kako uz pomoć Rusije želi podmititi suce na predstojećem SP u Južnoj Africi, a zauzvrat bi Španjolska odustala od kandidature za domaćinstvo SP 2018. i tako pomogla Rusiji da dobije glasove zemalja Latinske Amerike.

Glavni tajnik Fife Jerome Valcke kazao je u utorak da Triesmanovi komentari djeluju kao sulude optužbe. Dodao je da će Fifino Etičko povjerenstvo provjeriti ima li istine u Triesmanovim tvrdnjama o podmićivanju sudaca, te da li je optužbama na račun protukandidata prekršio pravila koja se tiču postupka kandidature za domaćinstvo svjetskih prvenstava. (hina/metro-portal)

18.05.2010. 22:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh