Metro-portal.hr

objavljeno 18.05.2010. 22:18:00
SULUDE OPTUŽBE ILI?

FIFA će istražiti Triesmanove izjave prije početka SP-a u Južnoj Africi

Bivši predsjednik Engleskog nogometnog saveza optužio je Španjolsku i Rusiju da planiraju podmititi suce na predstojećem Svjetskom prvenstvu na obostranu korist

FIFA David Triesman Jerome Valcke
FIFA David Triesman Jerome Valcke (Getty Images)
Međunarodna nogometna federacija (FIFA) obećala je da će istraga koju su pokrenuli zbog izjava bivšeg predsjednika Engleskog nogometnog saveza Davida Triesmana biti dovršena prije početka SP u Južnoj Africi.

Triesman je u jednom razgovoru, koji je tajno snimljen, optužio Španjolsku kako uz pomoć Rusije želi podmititi suce na predstojećem SP u Južnoj Africi, a zauzvrat bi Španjolska odustala od kandidature za domaćinstvo SP 2018. i tako pomogla Rusiji da dobije glasove zemalja Latinske Amerike.

Glavni tajnik Fife Jerome Valcke kazao je u utorak da Triesmanovi komentari djeluju kao sulude optužbe. Dodao je da će Fifino Etičko povjerenstvo provjeriti ima li istine u Triesmanovim tvrdnjama o podmićivanju sudaca, te da li je optužbama na račun protukandidata prekršio pravila koja se tiču postupka kandidature za domaćinstvo svjetskih prvenstava. (hina/metro-portal)

18.05.2010. 22:18:00
http://metro-portal.hr/fifa-ce-istraziti-triesmanove-izjave-prije-pocetka-sp-a-u-juznoj-africi/40345/