« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
SVE ZBOG NAFTE

Fidel Castro: SAD će pokrenuti invaziju NATO-a na Libiju

SAD budućnost naftnih polja u Libiji neće prepustiti slučaju, kaže Castro koji najavljuje invaziju NATO-a

Fidel Castro
Fidel Castro (Getty Images)
Više o

SAD

,

NATO

,

Fidel Castro

,

Libija

Bivši kubanski čelnik Fidel Castro u svojoj kolumni objavljenoj u utorak u državnim kubanskim medijima tvrdi da će SAD narediti NATO-u da pokrene invaziju na prosvjedima pogođenu Libiju, prenosi Hina.

"Ono što je meni potpuno očito jest da vlada Sjedinjenih Država nije nimalo zabrinuta za mir u Libiji i da neće oklijevati dati nalog NATO-u da pokrene invaziju na tu bogatu zemlju, možda i za nekoliko sati ili nekoliko dana", napisao je 84-godišnji Castro.

Castro nije u potpunosti objasnio zašto misli da će skoro doći do invazije NATO-a na Libiju ali je rekao da je nafta temelj velikog dijela moći SAD-a.

Castro se suzdržao od donošenja suda o libijskom čelniku Moameru Gadafiju koji nasiljem suzbija prosvjede i samo je rekao da će biti potrebno vremena da se ustanovi što je istina u mnogim medijskim izvješćima o pobuni u Libiji.

Bijela kuća osudila "užasno nasilje" u Libiji

Bijela kuća je u utorak osudila, kako je rekla, "užasno nasilje" nad protuvladinim prosvjednicima u Libiji i rekla da će s međunarodnom zajednicom raditi na postizanju jedinstvenog stajališta glede stanja u Libiji.

Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney je iz predsjedničkog zrakoplova Air Force One, kojim predsjednik Barack Obama putuje na poslovni skup u Ohio, zatražio od Libije da poštuje prava njenih građana. On je rekao da američka administracija pozorno prati sve učinke bliskoistočnih nemira na cijene nafte.

22.02.2011. 18:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh