« Seks
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
FREAKY

Fetiši od kojih će vam se okrenuti želudac drugima su užitak

Neke ljude uzbuđuju tuđi tjelesni mirisi, plaženje kukaca po spolovilu, povraćanje i plač - sasvim dovoljno da se normalnom čovjeku zgadi život

podofilija fetiš stopalo
podofilija fetiš stopalo (Shutterstock)
Više o

seks

,

fetiš

,

fetišizam

,

rođendan Močvara

,

Lada Bonacci

,

Nataša Dangubić

,

Vladimir Tintor

,

atrijska fibrilacija

,

radioaktivna voda

,

a6 dionica

,

Ravna Gora

,

slučaj Ruby

Parafilija je pojam koji obuhvaća sve vrste seksualne želje i uzbuđenja koje ne pripadaju normativnim seksualnim impulsima i koje se smatraju neprirodnim spolnim ponašanjem. Najgorom i najosuđivanijom je svakako pedofilija koja je kažnjiva zakonom.

Paraflija je psihološka bolest zbog koje osoba ne može postići seksualno zadovoljenje bez objekta svoje požude koji se najčešće smatra ekstremnim ili društveno neprihvatljivim. Kao stanje bolesti, parafilija ili fetišizam svakako je zabrinjavajuća pojava, osim u nekim slučajevima kad se koristi kao sredstvo za poboljšanje seksualnog života između dvoje odraslih ljudi koji oboje pristaju na to; tada fetišizam može biti zanimljiv i uzbuđujuć.

1. Skopofilija

Uzbuđenje pri gledanju. Proizlazi iz Njemačke riječi Schaulust, koju je definirao Freud. On dijeli dvije krajnosti ove vrste uzbuđenja: voajerizam i egzibicionizam, termin se koristi za uzbuđenja dok se gledaju erotske slike, filmovi, gola tijela, itd.

>> Furring - seks i upoznavanje prirode iz životinjske perspektive

2. Naratofilija

Vrsta parafilije koja označuje uzbuđenje pri pripovijedanju ili slušanju prostih i 'prljavih' riječi.

3. Dakrifilija

Uzbuđenje pri plakanju ili plakanju druge osobe. Najčešće je prisutno u raznim oblicima BDSM-a, gdje dominantni partner natjera submisivnog da plače zbog fizičke boli ili ponižavanja. Može se odnositi i na vlastiti plač.

>> Uzbudljive seksualne fantazije i prljavi fetiši

4. Olfaktofilija ili ozolagnia

Uzbuđenje uzrokovano tjelesnim mirisima. Prije svega mirisa spolnih organa, a može biti vezano i za druge tjelesne mirise poput vjetrova ili mirisa ispod pazuha.

5. Emetofilija

Uzbuđenje pri povraćanju. Pojavljuje se u raznim oblicima, od uzbuđenja pri vlastitom povraćanju, povraćanju partnera, povraćanja po partneru... Povraćanje po partneru se još naziva 'rimski tuš', jer je u starom Rimu povraćanje bilo dio životnog stila dekadentnih pojedinaca.

6. Laktofilija

Uzbuđenje pri dojenju. Kao dio ljudske veze između partnera može produbiti njihovu emotivnu povezanost i ojačati odnos. Zanimljivo je da pri redovnom stimuliranju bradavica može doći do laktacije i kod žena koje nisu trudne.

>> Žene vole dominirati u seksu

7. Formikofilija

Formikofilija je slična zoofiliji (seksualni fetiš vezan uz životinje), ali nešto specifičnija. Formikofilija je uzbuđenje koje je posljedica plaženja insekata po koži ili spolnim organima.

8. Podofilija ili fetiš na stopala

Fetiš na stopala je najčešći od svih fetiša. Točke fiksacije obožavatelja stopala su nožni prsti, tabani, oblici stopala i razne stvari vezane uz stopala - ljubljenje i lizanje, škakljanje, seksualno zadovoljavanje partnerovim stopalima ('footjob'), ili hodanje po tijelu. Poznate osobe koje su voljele stopala pojavljuju se još u davnoj povijesti: Casanova, Göthe, James Joyce, Andy Warhol pa sve do današnjih slavnih: Enrique Iglesias, Britney Spears, Quentin Tarantino i drugi.

>> Zbog fetiša ukrao 6,400 komada ženske odjeće

9. Aretifizam

Privlačnost prema ljudima, koji su bez obuće u javnosti. Označava i privlačnost prema ljudima koji nose otvorenu obuću, na primjer, sandale, japanke, sa ili bez čarapa. 

Izvor: Intimatemedicine.com.hr

24.06.2010. 17:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh