« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
ČETVRTI

Festival maslinovog ulja, gastro delicija i vina u Zagrebu

Festival se održava do 18. studenog u centru Kaptol gdje možete besplatno degustirati vrhunska domaća maslinova ulja, vina i ostale deliciije

Festival maslinovog ulja, gastro delicija i vina u Zagrebu
Festival maslinovog ulja, gastro delicija i vina u Zagrebu (Shutterstock/ilustracija)
Više o

maslinovo ulje

,

gastronomija

,

zagreb-info

,

vina

,

Wine&Gastro Academy Zagreb

Na 4. festivalu maslinovog ulja, gastro delicija i vina, koji se od danas do 18. studenog održava u Zagrebu, predstavlja se 30-tak proizvođača iz čitave Hrvatske. Festival, čiji je organizator Wine&Gastro Academy Zagreb, prilika je da se najbolja hrvatska maslinova ulja predstave najširoj publici, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare.

Kustos Festivala Leopold Botteri kazao je kako je zahvaljujući festivalu postignut cilj da potrošači kupuju hrvatsko maslinovo ulje i da su ga spremni platiti više od uvoznog ulja. To jasno potvrđuje da su potrošači prepoznali kvalitetu domaćeg maslinovog ulja i da vjeruju domaćim proizvođačima, istaknuo je.

Dražen Miloloža iz Hrvatske gospodarske komore naglasio je nužnost povezivanja proizvođača i turizma, odnosno prodaje domaćeg maslinovog ulja kroz turizam. Mišljenja je kako treba raditi na povećanju izvoza maslinovog ulja, posebice u zemlje regije, ali i u Skandinaviju, Veliku Britaniju i druge zemlje. U Hrvatsku se godišnje uveze 1.800 tona maslinovog ulja, a izveze tek 350 tona, kazao je te naglasio važnost mijenjanja tog trenda.

I Milo Sršen iz Hrvatske turističke zajednice istaknuo je važnost promocije domaćih proizvoda. Kazao je da će HTZ i u 2011. nastaviti raditi na afirmaciji vina, maslinovih ulja te gastronomiji.

Tijekom Festivala, koji se održava u zagrebačkom centru Kaptol, posjetitelji će moći besplatno degustirati vrhunske domaće proizvode - maslinova ulja, vina i ostale gastro delicije. Također će se održati i edukativne izložbe na temu maslina i vina, predavanja o maslinovim uljima, kao i "cooking show" u kojem će poznati hrvatski kuhari, udruženi sa maslinarima, pripremati jela s maslinovim uljima. (hina/metro-portal)

15.11.2010. 15:34:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh