« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 5 godina i 1 mjesec
SJAJNO!

Festival Dunava u zagrebačkom kinu Europa

Bogata gastronomija, vrhunska vina, iznimna kulturna baština, prekrasna priroda i Dunav kao poveznica – hrvatsko i vojvođansko Podunavlje udružili su snage i Zagrebu predstavljaju najbolje od turističke ponude

Slatko i slasno!
Slatko i slasno! (Arhiva)
Više o

kino Europa

,

Kino Dunav

,

Festival Dunava

Kino Europa na jedan dan postaje Kino Dunav! Prezentacija hrane i vina srednjeg Podunavlja uz nastup poznatog osječkog repera Kandžije, vinska radionica, turistički paneli, promocija atraktivnih slavonskih, baranjskih i vojvođanskih manifestacija i bogat zabavni program, očekuju sve one koji 12. ožujka, od 12 do 18 sati, posjete ovo kultno zagrebačko kino i omiljeno okupljalište građana. 

Festival Dunava dio je projekta „Central Danube Tour - jačanje turističkog razvoja u prekograničnoj regiji Dunava", koji se sufinancira iz INTERREG IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija 2014. - 2020.

„Poticanje razvoja turizma, podizanje razine kvalitete i raznolikosti turističke ponude te promoviranje zajedničke prekogranične destinacije, temeljni su ciljevi ovog jedinstvenog projekta prekogranične suradnje koji je rezultirao kreiranjem devet atraktivnih turističkih paketa. Događanje u kinu Europa, zadnja je u nizu promotivnih aktivnosti projekta vrijednog 575.856 eura, koji je trajao 20 mjeseci", kaže Mislav Matišić iz Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije.

„Dunav kao pojam nije dovoljno iskorišten u Hrvatskoj, a riječ je o jednom od najvećih europskih brendova, koje su itekako prepoznale zemlje poput Austrije, Njemačke i Mađarske, kao i Srbije", ističe Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

Uz JU Županijsku razvojnu agenciju Osječko-baranjske županije i Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije, partneri projekta Central Danube Tour su Grad Ilok te Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu Autonomne pokrajine Vojvodine i Dunavski centar za kompetenciju.

06.03.2019. 14:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh