« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
BOGAT PROGRAM

Festival dokumentarnog rock filma od 10. do 13. ožujka

Peti festival dokumentarnog rock filma - "DORF '11" održat će se od 10. do 13. ožujka u Rijeci i Vinkovcima

Fotografija vijesti
Više o

DORF

,

Festival dokumentarnog rock filma

Na DORF-u, koji i ove godine ugošćuju riječko Art-kino "Croatia" i vinkovačko Gradsko kazalište Joze Ivakića, prikazat će se 32 filma iz 13 zemalja, prenosi Hina. Festival je podijeljen u tri programa: konkurentski i nekonkurentski te DORF:EDIT usmjeren razvoju filmske kulture, s naglaskom na video stvaralaštvu mladih, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Art-kinu direktor DORF-a Toni Šarić.

Među najpoznatijim filmovima koji će biti prikazani u programu međunarodne konkurencije su film o nezavisnoj britanskoj izdavačkoj kući - "Upside Down: the Creation Records Story" autora Dannyja O'Connora i "We Don't Care About Music Anyway" Cedrica Dupirea i Gaspara Kuentza, koji portretira tokijske underground glazbenike.

Bit će prikazan i film "6ft Hick - Notes from Underground", redatelja Martyja Moynihana, o istoimenom australskom rock garage rock sastavu te "Cure for Pain: Mark Sandman Story" Roberta Bralvera i Davida Ferina, koji prati život prerano umrloga vođe američkog sastava "Morphine".

Projekt "La resistenza nascosta - viaggio nella scena musicale di Sarajevo" talijanskog dvojca Francesce Rolandi i Andree Paco Morianija u deset će dijelova publici predstaviti glazbenu scenu BiH.

U programu izvan konkurencije bit će, među ostalima, prikazan i igrani film Jovana Jovanovića iz 1971. godine "Mlad i zdrav kao ruža", u kojemu Dragan Nikolić glumi mladoga beogradskog delinkventa kojemu društvo ne pruža šansu, zbog čega je prisiljen baviti se kriminalom.

Na svečanom otvorenju bit će prikazan američki film Lemmy - The Movie, autora Orshaskija i Ollivera. Ovogodišnji pobjednički film izabrat će tročlani ocjenjivački sud u kojem su Tanja Golić, Silvestar Kolbas i Zoran Žmirić. Festival organizira Udruga ljubitelja filma "Rare" iz Vinkovaca u suradnji s Art-kinom "Croatia" i Hrvatskom filmskim savezom.


16.02.2011. 19:38:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh