« Film
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
NAJAVE

Festival 25 FPS online: This is Short

U sklopu prvog mrežnog izdanja projekta 'This is Short' svojom selekcijom predstavlja se Festival 25 FPS, dostupnom za gledanje od 20. do 26. svibnja 2021.

This is Short
This is Short (Arhiva)
Više o

Festival FPS

,

This is Short

Mreža europskog kratkog filma, koju je 2018. godine osnovao Festival kratkog filma u Oberhausenu s partnerskim festivalima Vienna Shorts (Austrija), Go Shorts Nijmegen (Nizozemska) i Short Waves (Poljska), inicirala je This is Short u želji da bude pristupna točka online prezentacijama europskih festivala kratkog filma i zajednički kreira programe od 1. travnja do 30. lipnja 2021.

​U programskoj niši Festival Windows je i selekcija 25 FPS-a - Home Entertainment, s filmovima koji su bili iznimna gledateljska iskustva unutar institucije kina, međutim, način na koji su napravljeni i motivi kojima se bave, čvrsto zgrabe naš fokus i u ovakvim digitalnim okolnostima i raspršenoj pažnji. 

Gledamo uvrnute fantazije u pozadini svakodnevice u zabavno-neugodnoj animaciji Purpurno sivo Sebastiana Bürknera, blago modificiranu vaterpolsku utakmicu koja izaziva našu percepciju u klasiku Ivana Ladislava Galete iz 1970/80-ih Water Pulu 1869 1896 ili buđenje beživotnih objekata u "neopipljivom novom svijetu virtualnog doživljaja" asocijativnog Nevidljivog svijeta Jesse McLean. Vanjski svijet prisutan je kao okoliš namijenjen promatranju u gotovo trilerskom istraživanju susjedstva stop-animacije Najmanji Tomislava Šobana ili u neodoljivim pričama o američkoj mitskoj pustinji iz zadivljujuće ptičje perspektive koju je kreirao kolektiv O.N.L.S.D. Lea Calicea i Gerharda Tremla u filmu Na rubu raja (Tri kratka filma o kalifornijskoj pustinji). Završavajući program sa suvremenim remek-djelom Alexandrea Larosea, magla-prolaz #14, priziva se opipljivi osjećaj slobode u blistavoj prirodi, a koji opisuje našu krajnju povezanost s analognim svijetom kojega smo dio.

O svim programima i pristupu može se saznati na internetskim stranicama This is Short

14.05.2021. 12:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh