« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
KVALIFIKACIJE

Fenomenalna Hrvatska razbila Tursku

Prvom smislenom igrom nakon dugog vremena Hrvatska pokazala da može pobijediti svakoga

Prvi gol već u drugoj minuti...
Prvi gol već u drugoj minuti... (EURO)
Više o

Vedran Ćorluka

,

Ivica Olić

,

Vatreni

,

Mario Mandžukić

,

Turska Hrvatska

,

kvalifikacije za Euro

Momčad koju je Slaven Bilić izveo na teren Turk Telekom Arene nije ulijevala previše povjerenja, s rekonvalescentima Rakitićem i Olićem, Dujmovićem umjesto standardnog Vukojevića, Schildenfeldom na stoperu ... Dečki vjerojatno ni na treningu nisu igrali u toj postavi.

No, obično se nakon nekog vremena vrati sve što si krivo radio, pa je tako i Slavena Bilića pomazila Fortuna i nadahnula momčad na terenu. Već u drugoj minuti je iznenađujući lijevi bek Ćorluka promiješao cijelu desnu stranu turske obrane, Mandžukić je malo zakasnio na ubačenu loptu, no Demirel je uspio skrenuti ubačaj točno na nogu natrčalog Olića i Hrvatska je povela i utišala Arenu.

Turci su potpuno zbunjeno napadali, no Dujmović je uspješno isključio Emrea, a Altintop nije imao raspoloženog partnera. S naše strane vezni red je djelovao isključio defenzivno, no Mandžukić i Olić su nevjerojatnom energijom gušili cijelu tursku momčad.

U 32. minuti lopta je dugo kružila oko gola, Modrić je neuspješno pokušao pucati, lopta se odbila do Olića koji ubacuje, pa sve opet ispočetka dok Srna nije centrirao, a Mandžukić rutinerski s druge stative savladao Demirela. 

Već tada je bilo sve jasno, a točku na i stavio je Ćorluka glavom iz peterca, gdje su ga petorica Turaka ostavila samog na Srnin udarac iz slobodnjaka. 3:0, par kartona koji su izbacili Emrea i Turana s uzvratne utakmice i Hrvatska ide na EURO!

Ovako je sve počelo

11.11.2011. 23:37:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh