« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
NASTUPI ZA REPREZENTACIJU

Sveti Iker skida rekord velikog Zubizarrete

Iker Casillas će na skorašnjoj prijateljskoj utakmici protiv Engleske izjednačiti rekord u broju nastupa za Španjolsku reprezentaciju kojeg je dosada držao Andoni Zubizarreta

Fotografija vijesti
Više o

nogomet

,

rekord

,

španjolska reprezentacija

,

Iker Casillas

,

Andoni Zubizarreta

Za španjolskog vratara Ikera Casillasa prijateljska utakmica u subotu protiv Engleske imat će posebno značenje jer će kapetan španjolske reprezentacije izjednačiti rekord u broju nastupa u nacionalnom dresu (126) kojeg je do sada držao drugi vratar Andoni Zubizarreta, javlja Hina.

Tridesetogodišnji vratar Real Madrida, poznat pod nadimkom 'Sveti Iker', doći će do 126. nastupa za La Roju 11 godina nakon prvog nastupa, također prijateljskog susreta protiv Švedske (1-1). Tada je Casillas s 19 godina i 14 dana bio drugi najmlađi vratar koji je stao na gol španjolske reprezentacije, nakon Zubizarrete.

To je postignuće tim značajnije ako se uzme u obzir da je Casillas za konkurenciju imao druge sjajne vratare - čuvara vrata Barcelone

Victora Valdesa i Liverpoola Pepea Reinu.

Trenuci koje Casillas može pamtiti su svakako obrana dva kaznena udarca u četvrtfinalu Eura 2008. protiv Italije, kao i obrana jedan na jedan koju je imao s Arjenom Robbenom u finalu prošlogodišnjeg svjetskog prvenstva protiv Nizozemske.

11.11.2011. 14:48:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh