« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
GENIJE

FBI optužio Kima Dotcoma na prevaru?

Izgleda da se Kimu Dotcomu isplatilo ulaganje u vrhunske odvjetnike jer su pronašli tešku pogrešku FBI-ja za koju ih mogu i tužiti sudu (i dobiti)

Na kraju će on dobiti lovu od FBI-ja :)
Na kraju će on dobiti lovu od FBI-ja :) (Screenshot)
Više o

prevara

,

FBI

,

Department of Homeland Security

,

nezakonitosti

,

Megaupload

,

Kim Dotcom

Priča o MegaUploadu je daleko od kraja, čini se, a i najvjerojatnije jako daleko od kraja kakav priželjkuje FBI koji je u siječnju poharao dom Kim Dotcoma kao da se radi o Pablu Escobaru ili sličnom šefu narkokartela.

U pravnoj bitci koja se rastegla sve do danas, Dotcom je pokazao da je i više nego tvrd orah, angažiravši najopakije dostupne odvjetnike koji su ga prvo izvadili iz pritvora, a zatim osigurali gomilu novaca mjesečno.

Sada se čini da su pronašli dovoljno jaku osnovu za odbacivanje svih optužbi koje je FBI nagomilao protiv njega, a sudeći po dosadašnjem raspletu situacije, vjerojatno su u pravu.

Naime, pokazalo se da je nalog za pretres koji mu je uručio zloglasni Department of Homeland Security još 2010. poslužio FBI-ju za prevaru na kojoj je izgrađen cijeli slučaj. Zapravo, radi se o tome da je portal NinjaVideo držao svoje piratske fajle u MegaUploadovom oblaku i da je MegaUpload morao zadržati fajle kao da se ništa nije dogodilo u interesu istrage.

Pošto je FBI upravo na tim fajlama izgradio slučaj, cijela bi priča na sljedećem ročištu trebala pasti u vodu, a hoće li Dotom opljačkati FBI, ovisi jedino o njegovoj dobroj volji. Nazdravlje i go, Dotcom!

25.11.2012. 13:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh