« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
ISPROBAJTE

Fantastičan pripravak za prevenciju raka

Američka liječnica Carolyn Anderson objavila je krajnje jednostavan recept za prevenciju raka. Sastoji se, naime, od tri sastojka - maslinovog ulja, crnog papra i kurkume

Još papar i maslinovo ulje ...
Još papar i maslinovo ulje ... (Wikipedia)
Više o

Rak

,

maslinovo ulje

,

prevencija raka

,

kurkuma

,

crni papar

,

pripravak

Lijek za rak i dalje ne postoji, a nije baš ni na vidiku, no prevencija je nešto drugo - priroda nam daje cijeli niz proizvoda koji mogu spriječiti pojavu raka, a među njima je i ovaj pripravak koji preporučuje američka liječnica Carolyn Anderson.

Mješavina se može koristiti kao dresing za salatu, začin za kuhana jela, koji se dodaje na samome kraju, a moguće ju je i konzumirati odmah. Preporučen je unos više puta dnevno, odnosno što je češće moguće.

Recept je izuzetno jednostavan - miješaju se kurkuma, crni papar i maslinovo ulje u jednakim omjerima.

Radi se o istočnoindijskom receptu, a svi sastojci su prirodni i nemaju nuspojava. Anderson vjeruje da su jedan od razloga zašto baš u tom dijelu svijeta ljudi imaju manje šanse da obole odraka. Kada je riječ o raku dojke, primjerice, mogućnost da žena od njega oboli čak je pet puta veća u Sjevernoj Americi nego na istoku Indije. Oboljelih od raka pluća ima čak osam puta manje, raka crijeva devet, a rak prostate čak je 15 puta rjeđi nego u Americi.

Anderson dozvoljava da razlog tome može biti i u činjenici da su Amerikanci izloženi većem broju kancerogena u svom neposrednom okolišu, međutim, podsjeća i da su testovi na miševima pokazali da su oni kojima je davana kurkuma imali manje ili gotovo nikakve šanse da obole od raka usprkos izlaganju kancerogenima.

Kurkuma se u probavnom traktu gotovo ne razgrađuje, a papar povećava učinkovitost kurkume čak za 200 posto. Mješavina ova tri sastojka zato je iznimno je učinkovita u prevenciji karcinoma, naglašava Carolyn Anderson

09.10.2015. 15:14:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh