« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
FILOZOFSKI FAKULTET

Fakultetsko vijeće i dekan poručili da blokada ugrožava nastavu

Dekan Damir Boras izrazio je uvjerenost da će Plenum uvidjeti da je prekid blokade u skladu s nakanama njihovih inicijativa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sandra Šimunović/Cropix)
Više o

studentski prosvjed

,

fakultet blokada

,

Damir Boras

,

plenum FF

,

Filozofski fakultet Zagreb

,

Vijeće Filozofskog fakulteta

Fakultetsko vijeće zagrebačkoga Filozofskog fakulteta podržalo je danas dekana Damira Borasa i suglasilo se s njegovom ocjenom da svako dalje produžavanje blokade nastave ozbiljno ugrožava mogućnost regularnoga završetka semestra i polaganja ispita te je pozvalo Plenum studenata toga fakulteta da prekinu blokadu.

Nakon završetka sjednice Fakultetskog vijeća Filozofskoga fakulteta, dekan Boras izjavio je da je Fakultetsko vijeće prihvatilo njegovo stajalište iz pisma koje je jučer uputio Plenumu studenata da svako dalje produžavanje blokade nastave ozbiljno ugrožava mogućnost regularnoga završetka semestra.

Dodao je da je Fakultetsko vijeće suglasno i s njegovim pozivom studentima da prekinu blokadu te da je zadužilo upravu Filozofskoga fakulteta da pokrene javnu raspravu o Zakonu o sveučilištima.

Dekan Boras istaknuo je da njemu pak Fakultetsko vijeće dalo zadaću da pribavi prijedlog Zakona o sveučilištima.

U jučerašnjem pismu dekan Boras poručio je studentima i da blokada nastavnog procesa iscrpljuje studente, nastavnike, djelatnike i upravu te ih onemogućuje u bavljenju ozbiljnom javnom raspravom o zakonskim propisima o kojima će ovisiti i pitanje financiranje obrazovanja.

Izrazio je i uvjerenost da će Plenum studenata uvidjeti da je poziv na prekid blokade u skladu s bitnim nakanama njihovih inicijativa. (hina/metro-portal)

03.12.2009. 20:22:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh