« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
DON'T GET HACKED

Zaključena konferencija Hacking vs. Business Security

Upozoreno je da se s obzirom na recesijsko stanje može očekivati povećani rizik od hakerskih napada na financijske institucije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

IDC Adriatics

,

Visoka škola za primijenjeno računarstvo

,

Učilište Algebra

,

hakeri

,

Hacking vs. Business Security

,

e-poslovanje

Današnjim poslovno/tehnološkim danom u Zagrebu završila je trodnevna, prva konferencija "Hacking vs. Business Security" koju su organizirali analitička kuća IDC Adriatics, Učilište Algebre i Visoka škola za primijenjeno računarstvo.

Konferencija je okupila više od sto hrvatskih informatičkih stručnjaka kojima su kroz niz edukativnih radionica i predavanja predstavljeni načini svladavanja hakerskih vještine u svrhu zaštite sustava od neželjnih upada.

S obzirom na recesijsko gospodarsko stanje stariji analitičar IDC Financial Insightsa Trevor LaFleche na konferenciji je naglasio da se upravo u takvoj situaciji može očekivati povećana aktivnost u pokušajima napada na financijske institucije. Stoga je poručio da se sada nikako ne bi smjelo štedjeti na sigurnosti informacijskih sustava.

Predsjednik EC-Councila, svjetskog udruženja konzultanata za e-poslovanje, Sanjay Bavisi skrenuo je pažnju na potencijalne opasnosti u mogućem kompromitiranju sigurnosti informacijskih sustava tvrtki. Kazao je da u ovoj regiji, pa i Hrvatskoj, predstoje veliki koraci u uspostavljanju potrebne infrastrukture za sigurno e-poslovanje.

Konferencija je istaknula i probleme te opasnosti prevelikog korištenja socijalnih mreža kroz koje se vrlo često svjesno ili nesvjesno distribuira velika količina informacija, a koje mogu dovesti do krađe identiteta, kreiranja i distribuiranja lažnih informacija o privatnim i poslovnim subjektima. (hina/metro-portal)

03.12.2009. 22:21:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh