« Film
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
RECENZIJA

FAK recenzija: The Guest

Ne događa se često da jedan film radi takva nagla skretanja iz žanra u žanr, manje posuđujući iz njih, a više odajući im počast te svejedno ostane smislena cjelina

Uspjela žanrovska salata
Uspjela žanrovska salata (Arhiva)
Više o

The Guest

,

FAK recenzija

Kada bih morao svesti cijeli film The Guest u jednu frazu, to bi bilo "žanrovska salata osamdesetih". Ne događa se često da jedan film radi takva nagla skretanja iz žanra u žanr, manje posuđujući iz njih, a više odajući im počast te svejedno ostane smislena cjelina, no stil Adama Wingarda to nekako drži na okupu.

Taj stil imali smo priliku vidjeti u njegovom ranijem filmu You're Next, a najlakše bi ga se okarakteriziralo kao stil zluradog osmijeha. Ima nešto podmuklo u tom njegovom doziranom humoru i to se ovdje čak i bolje vidi jer imamo Dana Stevensa kao njegovo utjelovljenje na ekranu.

David (Dan Stevens) ratni je veteran koji dolazi u posjetu shrvanoj obitelji Peterson čiji je sin poginuo u ratu. David je bio u istoj jedinici kao on i obećao mu je da će se pobrinuti za njih.

Otac i majka ga prihvate kao utjehu i zamjenskog sina, mlađi sin u njemu vidi najveću facu i povjerava mu se, a jedino kćer Anna (Maika Monroe) nije oduševljena najnovijim gostom, iako i njoj s vremenom postane drag. U pozadini svega toga, gradom se širi smrad smrti.

Cijelu recenziju pročitajte na FAK portalu.

21.01.2015. 09:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh