« Hi-tech
objavljeno prije 4 mjeseca i 6 dana
IPAK RAT?

Facebook više ne predinstalira aplikacije na Huaweijeve telefone

Grupacija je zasad prekinula isporuku tehnologija koje Huaweiju omogućuju da predinstalira te aplikacije

Nema više Fejsa, Instagrama, Messengera...
Nema više Fejsa, Instagrama, Messengera... (Arhiva)
Više o

Facebook

,

Huawei

Facebookove aplikacije više se neće predinstalirati na novim uređajima kineske kompanije Huaweija koja je pod američkim sankcijama uvedenim radi nacionalne sigurnosti usred trgovinskog sukoba Pekinga i Washingtona, priopćila je u petak ta američka društvena mreža.

Ipak, sadašnji vlasnici Huaweijevih pametnih telefona koji imaju te aplikacije (Facebook, WhatsApp, Instagram, Messenger) moći će se njima i dalje koristiti i ažurirati ih, dodaje grupacija za AFP, potvrdivši medijske informacije.

Facebook napominje da "upravo proučava" službene dokumente američkih vlasti i "donosi mjere kako bi se uskladio s njima", rekla je glasnogovornica.

Grupacija je zasad prekinula isporuku tehnologija koje Huaweiju omogućuju da predinstalira te aplikacije. Kao i mnoge druge popularne aplikacije, Facebook je predinstaliran na pametne telefone, što znači da društvena mreža tehnološki surađuje s kineskom grupacijom kako bi to bilo moguće.

No američka administracija je zabranila razmjenu tehnologija između kineskih i američkih kompanija, što uzrokuje domino efekt na čitav tehnološki sektor.

10.06.2019. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh