« Život
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
PRIPAZITE

Facebook profil vam nije siguran, provaljuje se lako

Ako imate broj telefona povezan s Facebook računom, nema ništa lakše od provale u vaš profil, a vi to nećete nikad primjetiti ako provalnik ne želi...

Provale u Facebook profile su jednostavne... i neprimjetne!
Provale u Facebook profile su jednostavne... i neprimjetne! (Arhiva)
Više o

krađa identiteta

,

Facebook profil

,

ulazak u tuđi profil

Facebook ima značajnu manjkavost sustava za obnovu korisničkih računa koja omogućuje jednostavan ulazak u tuđe u profile. Nije potrebna lozinka, a ulazak nepozvanih osoba na svoj profil na Facebooku nećete ni primjetiti. Ako želi, onaj tko vam je provalio u račun može ga i zaključati te vam onemogućiti ulazak u isti.

Prilikom ubacivanja SIM kartice u svoj mobitel, 18-godišnji James Martindale je primjetio ovu manjkavost sustava. Nedugo nakon umetanja krtice mladić je dobio poruku od Facebooka u kojoj su ga obavijestili da se već dugo nije ulogirao u svoj profil, unatoč tome što novi mobitel nije spojio s Facebook aplikacijom i svojim računom na njemu, piše Independent.

Potražio je na Facebooku svoj broj mobitela i pronašao svoj profil. Kako bi testirao sigurnost namjerno je unio krivu lozinku i nije se uspio ulogirati. No, kliknuvši nakon toga na opciju Forgot Password otvorilo mu se nekoliko mogućih lozinki. Jedna od opcija mu je ponudila da mu pošalje lozinku na broj mobitela koji odabere. To je i učinio te mu ubrzo na mobitel stigla lozinka s kojom se uspješno logirao u svoj profil.

To nije sve. Facebook mu je potom dao mogućnost promjene lozinke što bi, u slučaju neželjenog upada u nečiji račun, moglo u potpunosti onemogućiti ulazak vlasnika u vlastiti profil.

Svi koji imaju stari broj mobitela povezan s aktivnim profilom na Facebooku su navodno u opasnosti. Mladić je uočeni problem prijavio Facebooku prije tri mjeseca, ali još nije dobio nikakav odgovor.

No, kako kaže, zaštiti se je jednostavno. Prvo što trebate napraviti je da uklonite sve brojeve i mail adrese koje ne koristite s profila na Facebooku. Opciju za uklanjanje istih naći ćete u Settingsima. Tu također možete dodati dodatne autentifikacije kako biste zaštitili svoj profil.

22.07.2017. 15:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh