« Život
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
STVARNO?

Facebook priznao da nas prisluškuje i želi još!

Tehnologija ugrađena u smartphone mogla bi prepoznati skrivene audio signale s emitiranog sadržaja na televiziji i poslati znak mikrofonu da počne snimati 'ambijentalni zvuk odnosno vaše reakcije

Sve oni znaju...
Sve oni znaju... (Arhiva)
Više o

Facebook

,

prisluškivanje i praćenje

,

praćenje

Facebook je kroz svoju (kratku) povijest često optuživan da prati korisnike na razne nelegalne načine, no oni su to uvijek odbacivali kratkim priopćenjim da "rade sve u skladu sa svojim prihvaćenim pravilima korištenja"... što je zapravo istina - jeste li ih uopće pročitali kad ste otvarali profil? Kladimo se da niste.

No, sada su otišli i korak dalje - prijavili su novi patent odnosno softver koji bi mikrofonom prepoznavao ljudske reakcije na reklame na televiziji

Vijest koju su donijele britanske novine Metro mogle bi potvrditi kontroverzna nagađanja o tome da Facebook prisluškuje i 'prati' svoje korisnike tj. da se sve vidi i čuje. 

Tehnologija ugrađena u smartphone mogla bi prepoznati skrivene audio signale s emitiranog sadržaja na televiziji i poslati znak mikrofonu da počne snimati 'ambijentalni zvuk odnosno vaše reakcije. 

Primjerice, na televiziji se pojavi reklama, a mobitel će zabilježiti vašu reakciju i poslati je Facebooku. 

Iz tvrtke se oglasio Alen Lo, voditelj Odjela za intelektualno vlasništvo, a objasnio je da Facebook nema nikakvu namjeru doista upotrijebiti patent koji je prijavio te da je prijavljen "kako bi spriječili agresiju drugih kompanija."

29.06.2018. 16:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh