« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
BIG BROTHER

Facebook prati - sve i uvijek

Kada posjetite web stranicu ili aplikaciju koja koristi usluge Facebooka, on prima informacije čak i ako ste odlogirani ili uopće nemate Facebook račun

Facebook vas prati - uvijek!
Facebook vas prati - uvijek! (Arhiva)
Više o

Facebook

,

praćenje

Facebook je postao pravi Big Brother, čak i prema riječima njegovih menadžera - David Baser, direktor za upravljanje proizvodima u objavi na svom blogu priznao je da Facebook prati korisnike koji posjećuju aplikacije i web stranice koje imaju ugrađene usluge kao što su "like" i "share",

Kako web stranice i aplikacije ne znaju tko je od njihovih korisnika prijavljen preko Facebooka, ne mogu razlikovati korisnike od ne-korisnika društvene mreže kada šalju podatke Facebooku.

"Kada posjetite web stranicu ili aplikaciju koja koristi naše usluge, mi primamo informacije čak i ako ste odlogirani ili uopće nemate Facebook račun" - rekao je Baser.

Među podacima koje Facebook prikuplja od ne-korisnika su njihove IP adrese, operativni sustav i pretraživač koji koriste, i prisustvo "kolačića".

IP adrese mogu se koristiti da se otkrije geografska lokacija, a i "kolačići" često imaju funkciju "identifikatora koje web stranice koriste kako bi doznale jeste li ih već posjetili ranije" - nastavlja Baser.

Na žalost, ne-korisnici Facebooka ne mogu izbjeći ovo prikupljanje podataka.... pa ti surfaj!

Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal

14.08.2018. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh