« Hi-tech
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
ČISTKA

Facebook opet napravio čistku

Sporni korisnički računi bili su povezani s dvije skupine koje su u Facebooku već bili izbacili sa svoje platforme, Proud Boys i American Guard

Maknuli su ne baš bistre ljude...
Maknuli su ne baš bistre ljude... (Arhiva)
Više o

Facebook

,

čistka

S Facebooka je uklonjeno blizu 200 korisničkih računa povezanih sa skupinama koje promiču ideju bjelačke nadmoći, a koje su najveću društvenu mrežu svijeta pokušavale koristiti za mobilizaciju istomišljenika kako bi sudjelovali u prosvjedima protiv policijskog nasilja usmjerenog prema crncima.

Sporni korisnički računi bili su povezani s dvije skupine koje su u Facebooku već bili izbacili sa svoje platforme, Proud Boys i American Guard.

Prosvjedi zbog ubojstva Georgea Floyda nastavljeni su tijekom vikenda diljem SAD-a. Protiv policajca Dereka Chauvina podignuta je optužnica u kojoj ga se tereti za to ubojstvo. Ostali policajci prisutni tijekom tog zlodjela također su otpušteni i optuženi kao suučesnici.

U Facebooku su pratili sporne korisničke račune i reagirali kad su se pojavile objave u kojima se poziva ljude na sudjelovanje u prosvjedima. Neki od njih su se spremali doći na prosvjede naoružani, naveli su.

Prošlog tjedna iz Facebooka je stigla najava kako će ograničiti djelovanje skupina i stranica koje koriste izraz boogaloo, kojeg inače rabe pojedine ekstremno desne skupine kako bi opisale navodno nadolazeći drugi američki građanski rat.

Te će se skupine i stranice pojavljivati niže u rezultatima pretrage i neće biti preporučivane korisnicima, piše Verge.

09.06.2020. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh